18 Ιουλίου 2022 06:43

YubiKey: Eξισορρόπηση ασφάλειας – χρηστικότητας

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Δ. Ευταξίας, CEO της Smart Management: «Όπως είναι γνωστό, στη σημερινή εποχή, ο μόνος τρόπος να είσαι ασφαλής στο Internet είναι να μην έχεις σύνδεση στο Internet. Με τη χρήση των κλειδιών ασφαλείας της Yubico αυτό αλλάζει».

Ο έλεγχος ταυτότητας λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης, sms και εφαρμογών για κινητά, γίνεται όλο και πιο ευάλωτος σε κακόβουλα προγράμματα. Επιπλέον, οι πιο ασφαλείς λύσεις ελέγχου ταυτότητας υλικού είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν και να αναπτυχθούν. Ο κύριος Δημήτρης Ευταξίας, CEO της Smart Management, σύστησε στο Techmail τα κλειδιά ασφαλείας της Yubico που έχουν αλλάξει το τοπίο της κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως.

1. Η Smart Management είναι Πιστοποιημένος Μεταπωλητής προϊόντων της Yubico και το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης των YubiKeys, των κλειδιών ασφαλείας της Yubico, στην ελληνική αγορά. Κύριε Ευταξία, τι είναι αυτό που σας έκανε να προχωρήσετε σε αυτό το βήμα;

Στη Smart Management έχουμε ως μοναδικό στόχο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών, για να έχουν οι πελάτες μας τη μέγιστη ασφάλεια στις υποδομές και τους online λογαριασμούς τους. Όντας Πιστοποιημένος Μεταπωλητής της Yubico και στη Βουλγαρία εδώ και 5 χρόνια, έχω δει στην πράξη την ποιότητα και την ασφάλεια που προσφέρουν τα YubiKeys: Εδώ και 17 χρόνια έχουν πωληθεί πάνω από 20 εκατ. κλειδιά και δεν έχει παραβιαστεί ποτέ κανένα από χάκερ. Βλέποντας, παράλληλα, την απουσία των κλειδιών ασφαλείας της Yubico από την ελληνική αγορά, αποφάσισα να κάνω το βήμα και να τα συστήσω στο καταναλωτικό κοινό της Ελλάδας.

2. Ποιοι μπορούν να τα αποκτήσουν; Γιατί μια εταιρεία να επιλέξει τα YubiKeys;

Ιδιώτες, εταιρείες, προγραμματιστές, και γενικά, όλοι ανεξαιρέτως μπορούν να αποκτήσουν τα YubiKeys και να επωφεληθούν από αυτά. Τα κλειδιά ασφαλείας της Yubico παρέχουν ασφαλή πρόσβαση σε ιστότοπους, εφαρμογές και υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση: Είτε μιλάμε για ένα social account, είτε για κρυπτογράφηση και κλείδωμα όλων των λειτουργιών ενός server, όλα αυτά προστατεύονται από τα YubiKeys.

Οι εταιρείες έχουν ανάγκη τα YubiKeys προκειμένου να ασφαλίσουν πρώτα πρώτα την είσοδο στους υπολογιστές. Από εκεί και πέρα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το VPN, τα τηλεφωνικά κέντρα, η απομακρυσμένη πρόσβαση, και πάνω από 700 πλατφόρμες (Microsoft, Google, Yahoo, Azure, Google, AWS, κ.λπ.) μένουν ασφαλή με τη χρήση των κλειδιών ασφαλείας της Yubico. Τα YubiKeys παρέχουν ισχυρό έλεγχο ταυτότητας δύο (2FA) ή πολλών παραγόντων (MFA), ακόμα και χωρίς κωδικό πρόσβασης (PasswordLess).

3. Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κλειδιών ασφαλείας της Yubico που τα κάνουν να διαφέρουν από τον ανταγωνισμό;

Δεν υπάρχει ουσιαστικός ανταγωνισμός, καθώς η Yubico ελέγχει πάνω από το 90% της παγκόσμιας αγοράς. Πολλοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν αντίστοιχα προϊόντα χωρίς επιτυχία – αφού παραβιάστηκαν. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το ΤΙΤΑΝ key της Google, το οποίο δέχτηκε επίθεση από χάκερ, και η Google αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή και να πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις.

4. Πείτε μας μερικούς συνεργάτες σας, οι οποίοι επέλεξαν αυτές τις λύσεις ασφαλείας και με ποιον τρόπο επωφελήθηκαν.

Μερικοί από τους συνεργάτες μας που επιλέγουν τα κλειδιά ασφαλείας της Yubico είναι οι: TITAN ΤΣΙΜΕΝΤΑ, BINANCE Crypto wallet, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Bonfliogli HELLAS, Infinitum, Workable, ΠΥΘΕΑΣ Αλιεύματα, ΕΓΕΜ Α.Ε., κ.ά. Ο σκοπός όλων ήταν να προστατέψουν τις υποδομές τους από phising mails, windows login, VPN Remote access και φυσικά να αποκτήσουν κάποιες ειδικές λειτουργίες ανά περίπτωση.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design