26 Απριλίου 2023 06:46

Vodafone: Το μέλλον της αυτοματοποιημένης οδήγησης

Το επόμενο βήμα για το μέλλον τής αυτοματοποιημένης οδήγησης παρουσιάστηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 στον Δήμο Τρικκαίων, με την επίσημη έναρξη των πιλοτικών δοκιμών του ευρωπαϊκού προγράμματος SHOW, το οποίο αφορά στην κίνηση αυτοματοποιημένων οχημάτων με τεχνολογία τελευταίας γενιάς.

Η πρώτη πιλοτική διαδρομή πραγματοποιήθηκε εντός του «πάρκου Ματσόπουλου» αξιοποιώντας το Vodafone Green Network και στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του συνόλου των αυτοματοποιημένων οχημάτων. Έναν περίπου μήνα μετά τη έναρξη των εφαρμογών του προγράμματος και με την ολοκλήρωση των αδειοδοτικών διαδικασιών, θα ξεκινήσουν και οι διαδρομές οχημάτων σε «πίστα» αστικού περιβάλλοντος στην πόλη των Τρικάλων.

Το πρόγραμμα SHOW παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου #Τρίκαλα2030, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 20 και 21 Απριλίου 2023. Κατά τη διάρκεια του συνέδριου, ο κος Βαγγέλης Γκορίλας, Διευθυντής Δημοσίου Τομέα του Vodafone Business είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προσδοκίες αλλά και τις προκλήσεις στην υιοθέτηση έξυπνων λύσεων στις πόλεις σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι το πρόγραμμα SHOW (SHared automation Operating models for Worldwide adoption) μεταφράζεται σε «Κοινόχρηστα αυτοματοποιημένα λειτουργικά μοντέλα για παγκόσμια χρήση» και χρηματοδοτείται από το ερευνητικό πρόγραμμα Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πόλη των Τρικάλων μετέχει στο πρόγραμμα SHOW μέσω της e-trikala Α.Ε., ως δορυφορική πιλοτική εφαρμογή με συνδυασμό αυτοματοποιημένων εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design