ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

22 Δεκεμβρίου 2022 06:50

Vodafone και Porsche φτιάχνουν υβριδικό ιδιωτικό δίκτυο 5G

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Vodafone Business συνεργάστηκε με την Porsche για να δημιουργήσει το «πρώτο υβριδικό ιδιωτικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G στην Ευρώπη», μια κίνηση για να προσφέρει στους πελάτες της καλύτερη υποδομή για την ανάπτυξη και τη δοκιμή έξυπνων και αυτόνομων οχημάτων.

Η Vodafone και η Porsche ανέπτυξαν Ιδιωτικό Δίκτυο Κινητής Τηλεφωνίας (MPN) στο Τεχνικό Κέντρο Nardo (NTC), μια εγκατάσταση στη Νότια Ιταλία της Porsche Engineering.

Το υβριδικό στοιχείο υποδομής της ανάπτυξης προβλέπει ότι η Vodafone διαθέτει ένα ιδιωτικό δίκτυο πλήρως ενσωματωμένο με τη δημόσια υποδομή κινητής τηλεφωνίας της.

Μέσω ενός «καινοτόμου σχεδιασμού», προσφέρεται τόσο ιδιωτική, όσο και δημόσια κάλυψη στην τοποθεσία, πράγμα που σημαίνει ότι ο τοπικός πληθυσμός μπορεί επίσης να επωφεληθεί από το δίκτυο.

Η Vodafone και η Porsche εξήγησαν ότι οι πελάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο, υποσχόμενοι μειωμένες καθυστερήσεις, μεγαλύτερο εύρος ζώνης, βελτιωμένη ασφάλεια και αξιοπιστία και ταχύτερο χρόνο ανάπτυξης.

Η συνεργασία σηματοδοτεί επίσης, μια άλλη φάση «στη μελλοντική ανάπτυξη του κέντρου δοκιμών». Η Porsche δηλώνει ότι έχει κάνει συνεχείς επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την εφαρμογή τεχνολογικών αναβαθμίσεων από την απόκτηση της εγκατάστασης το 2012.

Το δίκτυο της Vodafone επιτρέπει κάλυψη 4G και 5G σε όλο το κέντρο, το οποίο καταλαμβάνει 700 εκτάρια και διαθέτει περισσότερες από 20 διαδρομές για δοκιμές απόδοσης.

Στο μέλλον, το NTC στοχεύει στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων vehicle-to-infrastructure και vehicle-to-vehicle, όπως και εξαιρετικά αυτοματοποιημένων λειτουργιών οδήγησης.

Τεύχος 199

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design