ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

8 Μαρτίου 2022 06:44

Sony και Honda ετοιμάζουν «ηλεκτρική» συνεργασία

Μία νέα εταιρεία ετοιμάζουν η Sony και η Honda για τον σχεδιασμό και την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων. Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης που δηλώνει την πρόθεσή τους, ωστόσο η τελική συμφωνία δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Η νέα εταιρεία αναμένεται να δημιουργηθεί μέσα στο 2022 και οι πωλήσεις του πρώτου μοντέλου EV προγραμματίζονται για το 2025.

Η Honda θα κατασκευάσει το πρώτο μοντέλο, με τη νέα εταιρεία να παραδίδει τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τις πωλήσεις του οχήματος, ενώ η Sony θα αναπτύξει μια πλατφόρμα υπηρεσιών κινητικότητας. Με αυτή τη συνεργασία συνδυάζονται η τεχνογνωσία της Honda στην κατασκευή και την εμπορία αυτοκινήτων και οι δυνατότητες της Sony στους αισθητήρες εικόνας, τις τηλεπικοινωνίες και την ψυχαγωγία.

Η Sony έχει καταστήσει σαφή την πρόθεσή της να εισέλθει στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, και η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη της συγκεκριμένη κίνηση στον εμπορικό κλάδο.

Στην CES 2020, η Sony παρουσίασε ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο που ονομάζεται Vision-S, το οποίο ακολούθησε το Vision-S 02 στην CES 2022. Εκείνη την εποχή, μάλιστα, η Sony είχε ανακοινώσει σχέδια για την ίδρυση μια εταιρεία με την ονομασία Sony Mobility μέχρι την άνοιξη του 2022, αλλά αυτές οι εξελίξεις θέτουν τα σχέδια για τη Sony Mobility υπό αμφισβήτηση.

Τεύχος 25

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design