ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

30 Αυγούστου 2022 06:43

SingularLogic – Space Hellas – Top Vision αναβαθμίζουν το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύοντας στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο οδικό της δίκτυο και στην άμεση ενημέρωση των κινούμενων πολιτών σε αυτό, μετά από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό ανέθεσε στην ένωση εταιρειών SingularLogicSpace HellasTop Vision, την υλοποίηση του έργου Αναβάθμιση της Ασφάλειας του Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τη σύμβαση του έργου υπέγραψαν ο κος Π. Νίκας, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο κος Σπ. Μανωλόπουλος, Πρόεδρος στη Space Hellas και τη SingularLogic και ο κος Π. Μαρούκλας, Διευθύνων Σύμβουλος στην Top Vision. Η SingularLogic, μέλος του Ομίλου Space Hellas, είναι η επικεφαλής συντονίστρια εταιρεία της ως άνω ένωσης εταιρειών.

Συγκεκριμένα το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας Πληροφοριακών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων, καθώς και των υποστηρικτικών συστημάτων Μετεωρολογικών Σταθμών, υψηλών τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση και λειτουργία της διαχειριστικής Cloud πλατφόρμας SenseOne IoT Platform, η οποία μέσω της τεχνολογίας ΙοΤ θα παρακολουθεί και θα διαχειρίζεται τις πληροφοριακές πινακίδες, τους μετεωρολογικούς σταθμούς και τη συντήρησή τους. Παράλληλα, θα συλλέγει τα δεδομένα από τις τρέχουσες μετεωρολογικές μετρήσεις και στη συνέχεια θα αποστέλλει αυτοματοποιημένα μηνύματα στις πληροφοριακές πινακίδες για προβλέψεις καιρού, την κατάσταση του οδοστρώματος, μηνύματα Πολιτικής Προστασίας, αλλά και ενημερωτικού, τουριστικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των πολιτών που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης.

Η πλατφόρμα μπορεί να διασυνδεθεί και με τρίτα συστήματα για την περαιτέρω αξιοποίηση των δεδομένων και παρέχει ένα κεντρικό σημείο ελέγχου λειτουργίας και παρακολούθησης μέσω Dashboards πληροφόρησης, στο οποίο θα αποτυπώνεται η συνολική εικόνα των λειτουργιών του συστήματος με εύληπτο και κατανοητό τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η λειτουργική πολυπλοκότητα μεταξύ των σχετιζόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας και να υποβοηθηθεί η λήψη αποφάσεων των υπευθύνων, βάσει δεδομένων πραγματικού χρόνου, για τη δημιουργία μετρήσιμου οφέλους για τους πολίτες.

Τεύχος 118

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design