ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

21 Ιουλίου 2022 06:53

Siemens Mobility
Το Truck in Mainline Roadshow έκανε στάση στην Αθήνα

Το Truck in Mainline Roadshow, μια πρωτοβουλία της Siemens Mobility, στο πλαίσιο της περιοδείας σε χώρες της Ευρώπης, επισκέφθηκε και την Αθήνα για τρεις ημέρες, όπου παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο της Siemens Mobility για την ψηφιοποίηση των σιδηροδρομικών συστημάτων, με λύσεις που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το μέλλον των σιδηροδρομικών σταθμών στην Ελλάδα.

Η Siemens Mobility αξιοποιεί τη λύση ETCS Hybrid Level 3, χρησιμοποιώντας hardware ETCS Level 2, ώστε να προσφέρει στους πελάτες της ευελιξία και οφέλη βάσει συγκεκριμένων αναγκών τους. Εισάγοντας εικονικά τμήματα block εντός του Radio Block Center (RBC), τα τρένα μπορούν να πλησιάζουν πιο κοντά το ένα μετά το άλλο, γεγονός που επιτρέπει επιβίβαση περισσότερων επιβατών σε μία γραμμή.

Ακόμα, όπως αποκαλύφθηκε, η ψηφιοποίηση από άκρο σε άκρο της αλυσίδας προμηθειών ανταλλακτικών μέσω του MoBase, καθώς και της σουίτας εφαρμογών Railigent που θα λειτουργήσει ως ανοιχτό οικοσύστημα για ψηφιακές εφαρμογές στον τομέα της συντήρησης σιδηροδρόμων, συμβάλλει στη μείωση του κόστους συντήρησης κατά 10-15%, ενώ παράλληλα ο συνολικός χρόνος διακοπής λειτουργίας των σιδηροδρομικών συστημάτων μπορεί να μειωθεί κατά 30-50%.

Το Building Information Modeling (ΒΙM) είναι μια μεθοδολογία αιχμής για πλήρη εικονικό σχεδιασμό. Η Siemens δημιουργεί τρισδιάστατα μοντέλα ολόκληρων διαδρομών, αλληλοσυνδεόμενων κτιρίων και αιθουσών ελέγχου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προσομοιώσεις, δοκιμές και εκπαίδευση. Τα δεδομένα μπορούν να είναι προσβάσιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ενώ η μέθοδος BIM θέτει τις βάσεις για αποτελεσματική επισκευή και συντήρηση βάσει δεδομένων. Το Vehicle Information Modeling είναι τεχνολογία τρισδιάστατης σάρωσης λέιζερ για την ψηφιακή μηχανική οχημάτων. Η Siemens δημιουργεί τρισδιάστατη απεικόνιση κλιμακούμενου συστήματος για ενσωμάτωση σε πραγματικό περιβάλλον οχημάτων. Χάρη στα σενάρια ενσωμάτωσης στο σύστημα, καθίσταται δυνατή η προσάρτηση εικονικών στοιχείων στο πραγματικό όχημα.

Το σύστημα Westrace interlocking προσφέρει υψηλά πρότυπα ασφάλειας και κυβερνοασφάλειας, ευελιξία (από απλές εγκαταστάσεις έως εξελίξεις σε πλήρη κλίμακα), προσαρμόζοντας παράλληλα τις απαιτήσεις των πελατών όσον αφορά στον πλεονασμό, τη διαθεσιμότητα ή τη διαλειτουργικότητα, ενώ είναι ευθυγραμμισμένο με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Eulynx για τα συστήματα σηματοδότησης. Τέλος, μπορεί να λειτουργήσει και με εμπορικό hardware off-the-shelf (COTS).

Τεύχος 114

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design