ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

5 Απριλίου 2023 06:46

Schneider Electric: Ισχυρά αποτελέσματα στον τομέα της βιωσιμότητας για το 2022

Η Schneider Electric ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της σχετικά με τον αντίκτυπο της βιωσιμότητας σε συνδυασμό με τις οικονομικές επιδόσεις της για το 2022.

«Παρά την αυξανόμενη γεωπολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, το 2022 παραμείναμε επικεντρωμένοι στην επιτάχυνση της μετάβασης σε έναν κόσμο που θα είναι απαλλαγμένος από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», επιβεβαιώνει η Gwenaëlle Avice-Huet, Chief Strategy & Sustainability Officer της Schneider Electric. Ανέφερε, επίσης, ότι:«Η άμεση ενσωμάτωση της επιχειρηματικής στρατηγικής, της ποιότητας και της βιωσιμότητας αποτελούν παράγοντα επιτυχίας, προκειμένου να παρέχουμε αποδοτικές λύσεις ψηφιοποίησης, ηλεκτροδότησης, και βιωσιμότητας, για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή και κλιματική κρίση, αλλά και το κόστος διαβίωσης».

Το πρόγραμμα Schneider’s Sustainability Impact (SSI) περιλαμβάνει 11 παγκόσμιους στόχους έως το 2025, οι οποίοι συμπληρώνονται από εκατοντάδες άλλους στόχους που έχουν τεθεί σε τοπικό επίπεδο από τις περιφερειακές και εθνικές ομάδες. Το πρόγραμμα συμβάλλει στις έξι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις της Schneider Electric, που καλύπτουν τις πτυχές ESG, για την υποστήριξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Η εξέλιξη των συγκεκριμένων στόχων δημοσιεύεται από την εταιρεία ανά τρίμηνο σε μια ειδική αναφορά.

Ακολουθούν μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία που αφορούν στον αντίκτυπο της Schneider Electric όσον αφορά στη βιωσιμότητα για το 2022:

• Η Schneider Electric είναι μία από τις πρώτες εταιρείες στον κόσμο που κατάφερε να λάβει την πιστοποίηση από την επιστημονική ομάδα “Science Based Targets” για τους στόχους μηδενικού αποτυπώματος σε όλη την αλυσίδα αξίας της.

• Από το 2018, η εταιρεία, χάρη στις λύσεις και τις υπηρεσίες της, βοήθησε τους πελάτες της να εξοικονομήσουν 440 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και περισσότερα από 90 εκατομμύρια μόνο το 2022.

• Επιπλέον, οι κορυφαίοι προµηθευτές της εταιρείας µείωσαν τις δικές τους εκποµπές CO2 κατά 10% µέσω του προγράµµατος Zero Carbon και ο Όµιλος δεσμεύτηκε ώστε οι προμηθευτές του να προωθούν τα πρότυπα της αξιοπρεπούς εργασίας στην εφοδιαστική αλυσίδα.

• Σήμερα, το σύνολο των συσκευασιών της εταιρείας κατασκευάζονται χωρίς πλαστικό μίας χρήσης, ενώ η χρήση ανακυκλωμένου χαρτονιού ανέρχεται στο 45%, σε σχέση με το 2021 που ήταν στο 21%.

• Η εταιρεία αύξησε, επίσης, την παροχή «πράσινης» και ασφαλούς ηλεκτρικής ενέργειας σε 5,5 εκατομμύρια ανθρώπους μέσω των λύσεων και των προγραμμάτων της το 2022.

• Περίπου 70.000 άτομα επωφελήθηκαν από τα προγράμματα κατάρτισης για τη διαχείριση ενέργειας.

• Η Schneider Electric εγκαινίασε το Sustainability School για όλους τους εργαζόμενους, προκειμένου να κατανοήσουν πραγματικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και να διευκολυνθούν στη δουλειά τους, αλλά και στην προσωπική τους ζωή.

Τεύχος 262

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design