ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

28 Μαρτίου 2022 08:56

SAS Skill Builder for Students: Ενισχύει το data literacy των φοιτητών

Η SAS, κορυφαία εταιρεία στον κλάδο των Analytics και της Τεχνητής Νοημοσύνης, θέλοντας να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για την εξεύρεση ταλέντων στην επιστήμη των δεδομένων, παρουσιάζει ένα νέο πρόγραμμα για φοιτητές με στόχο να διδάξει δεξιότητες analytics και να τους προσφέρει πολύτιμες πιστοποιήσεις στο αντικείμενο. Πρόκειται για το SAS Skill Builder for Students, μια δωρεάν, παγκόσμια και συνεχώς διαθέσιμη, ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα, η οποία προσφέρει πρόσβαση στο λογισμικό της SAS, σε e-learning περιεχόμενο και πιστοποιήσεις, καθώς και συμβουλές καριέρας και διασύνδεση των φοιτητών με εταιρείες.

Σε έναν κόσμο γεμάτο παραπληροφόρηση, είναι σημαντικό να μπορούμε να χρησιμοποιούμε, να ερμηνεύουμε και να κατανοούμε αποτελεσματικά τα δεδομένα. Το SAS Skill Builder for Students ενσωματώνει δεδομένα από διάφορους κλάδους για να δημιουργήσει πολύτιμη και σχετική εμπειρία και μέσα από αυτό οι συμμετέχοντες μπορούν να εξασφαλίσουν το Data literacy, μία από τις πιο πολύτιμες δεξιότητες για τη σύγχρονη κοινωνία και την εργασία. Παράλληλα, το πρόγραμμα δίνει πρόσβαση στο Data Literacy Essentials, ένα σεμινάριο που εισάγει τους συμμετέχοντες στα βασικά των δεδομένων και τις στρατηγικές για τη χρήση, την ανάλυσή, τη λήψη αποφάσεων και την επικοινωνία τους. 

Το SAS Skills Builder συνάδει με τη στόχευση της SAS για ενίσχυση της γνώσης γύρω από τα δεδομένα και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι, πέρυσι τον Μάϊο, η SAS λάνσαρε στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, το AI Minds, την Ακαδημία για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επιστήμη των Δεδομένων, στην οποία έχουν συμμετάσχει ήδη κορυφαία ιδρύματα, όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο κ.α. Κύριος στόχος της Ακαδημίας ήταν να παρέχει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, ευφυείς εφαρμογές και ανοικτά δεδομένα για να ενθαρρύνει τον πειραματισμό των φοιτητών, ερευνητών και καθηγητών στις αναδυόμενες τεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Δεδομένων και την έμπρακτη διασύνδεση των φοιτητών με επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ και συνεργάτες της SAS για πρακτική άσκηση και επαγγελματικές προοπτικές.

Τεύχος 36

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design