ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

26 Μαΐου 2022 06:50

Samsung: Ημιαγωγοί, AI, τηλεπικοινωνίες και θέσεις εργασίας οι κεντρικοί επενδυτικοί της στόχοι

Η Samsung επεκτείνει τις επενδύσεις της, σχεδιάζοντας να δαπανήσει συνολικά 450 τρισεκατομμύρια KRW έως το 2026, με σκοπό να επιταχύνει την ανάπτυξη στους κλάδους των ημιαγωγών, των βιοφαρμακευτικών προϊόντων και άλλων τεχνολογιών επόμενης γενιάς. Η επένδυση περιλαμβάνει κεφαλαιουχικές δαπάνες και δαπάνες σε Έρευνα & Ανάπτυξη, ενώ 360 τρισεκατομμύρια KRW από το συνολικό ποσό θα επενδυθούν στην Κορέα.

Στον τομέα των ημιαγωγών, η επένδυση θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της έρευνας για νέα υλικά και αρχιτεκτονικές τσιπ, αλλά και της ανταγωνιστικότητας στους ημιαγωγούς που κατασκευάζονται από τρίτους: Συγκεκριμένα, στους τομείς των επεξεργαστών υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης για εφαρμογές των τσιπ επόμενης γενιάς για τηλεπικοινωνίες και των αισθητήρων εικόνας υψηλής ανάλυσης.

Στον κλάδο των χυτηρίων, η Samsung θα ηγηθεί της ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών στις διεργασίες του κλάδου και θα προωθήσει τη μαζική παραγωγή τσιπ με βάση τη διαδικασία των 3 νανομέτρων. Η Samsung συνεχίζει επίσης να αναπτύσσει νέες ολοκληρωμένες λύσεις ημιαγωγών που συνδυάζουν λειτουργίες επεξεργασίας και μνήμης σε ένα μόνο τσιπ.

Στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ενισχύει τη θέση της στην έρευνα μέσω του παγκόσμιου δικτύου κέντρων Έρευνας & Ανάπτυξης και μέσω προγραμμάτων συνεργασίας με τον ακαδημαϊκό κόσμο.

Όσον αφορά στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Samsung θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της ως ηγέτης στην εμπορευματοποίηση του 5G, ώστε να αναπτύξει τεχνολογίες αιχμής και να καθορίσει τα πρότυπα για την τεχνολογία επικοινωνιών 6G επόμενης γενιάς.

Στον κλάδο των βιοφαρμακευτικών προϊόντων, η Samsung Biologics και η Samsung Bioepis θα συνεχίσουν να επενδύουν δυναμικά στην επέκταση της συμβατικής παραγωγικής ικανότητας και στη διεύρυνση του αγωγού βιο-ομοειδών προϊόντων.

Μαζί με την επενδυτική δέσμευση, η Samsung σχεδιάζει να δημιουργήσει 80.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2026, να επεκτείνει τις πρωτοβουλίες της για εκπαίδευση της νεολαίας σε ζητήματα λογισμικού και να παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε μαθητές μέσω προγραμμάτων, όπως το Samsung Software Academy For Youth και το Samsung Dream Class.

Τέλος, η Samsung θα συνεχίσει τις προσπάθειες του προγράμματος «Smart Factory», μια πρωτοβουλία που βοηθά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να ενισχύσουν τις παραγωγικές τους ικανότητες.

Τεύχος 75

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design