ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

24 Ιανουαρίου 2023 06:51

Porsche και Google συνεργάζονται

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η Porsche ξεκίνησε συνομιλίες με την Google για την ανάπτυξη του Android OS στα οχήματά της, μετά τον τερματισμό της συνεργασίας με τη μονάδα λογισμικού Cariad της μητρικής εταιρείας Volkswagen (VW) του Ομίλου το 2022.

Ο οικονομικός διευθυντής της Porsche, Lutz Meschke, δήλωσε τον Οκτώβριο του 2022 ότι δεν συνεργαζόταν πλέον με τη μονάδα λογισμικού Cariad της VW και βρισκόταν σε συνομιλίες με διάφορες εταιρείες για την επέκταση της τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης και ψυχαγωγίας στα αυτοκίνητά της. Εταιρείες όπως η Google, η Amazon και η Apple άρχισαν τις συζητήσεις για την ενσωμάτωση λογισμικού στους πίνακες εργαλείων των αυτοκινήτων Porsche.

Τελικά φαίνεται πως Google και Porsche συζητούν την ανάπτυξη ενός ενσωματωμένου λειτουργικού συστήματος για τα συστήματα πλοήγησης και ψυχαγωγίας της Porsche που θα επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως το Google Maps και το Google Assistant, χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν σε συσκευή Android. Οποιαδήποτε συμφωνία, βέβαια, θα αφορά αποκλειστικά οχήματα Porsche και όχι για τον ευρύτερο όμιλο VW.

Η Google έχει εξασφαλίσει συμφωνίες και με άλλες εταιρείες όπως η General Motors, η Renault Group, η Nissan Motor και η Ford για να αναπτύξει την τεχνολογία της μέσω του πακέτου των Υπηρεσιών Αυτοκινήτου Google.

Τεύχος 212

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design