ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

4 Νοεμβρίου 2022 06:50

Passwordless authentication και από την Apple

Η Apple σχεδιάζει να αντικαταστήσει σύντομα τους κωδικούς πρόσβασης στο Safari και το iOS με νέα τεχνολογία, καθιστώντας ακόμη και τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης σχεδόν περιττούς. Ο λόγος για την τεχνολογία passkey της Apple, η οποία χρησιμοποιεί αναγνωρισμένα πρότυπα του κλάδου από τη Συμμαχία FIDO. Η Apple ήταν μέλος αυτής της συμμαχίας κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των συγκεκριμένων προτύπων και συνεργάστηκε με άλλες εταιρείες τεχνολογίας και παρόχους υπηρεσιών από όλο τον κόσμο για τη μείωση της γενικής εξάρτησης από τους κωδικούς πρόσβασης.

Αυτό το νέο πρότυπο χωρίς κωδικούς πρόσβασης επιτρέπει μια πιο απρόσκοπτη είσοδο, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν αυτόματη πρόσβαση στα διαπιστευτήριά τους σε πολλές συσκευές, καταργώντας την ανάγκη να επαναλαμβάνουν τη διαδικασία εισόδου σε κάθε λογαριασμό.

Έτσι διασφαλίζεται ότι οι χρήστες θα έχουν μια ενιαία εμπειρία ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης ή το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν για να συνδεθούν. Η εμπειρία του χρήστη δε θα μπορούσε επίσης να είναι απλούστερη, καθώς επιτρέπει την είσοδο μέσω βιομετρικών στοιχείων (ανοίγει σε νέα καρτέλα) ή PIN στη συσκευή ακριβώς όπως οι χρήστες έχουν πρόσβαση στις συσκευές τους.

Η ανακοίνωση της Apple για τη σταδιακή κατάργηση των κωδικών πρόσβασης ακολουθεί τη γραμμή παρόμοιων δηλώσεων άλλων τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Google.

Τεύχος 165

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design