ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

15 Μαΐου 2023 06:43

O Μιχάλης Αλεξίου της TÜV HELLAS (TÜV NORD) στο Τechmail 

Συνέντευξη στον Χρίστο Κρανάκη 

Συνέντευξη στο περιοδικό Techmail παραχώρησε ο κος Μιχάλης Αλεξίου, IT & IS Product Manager – Senior Auditor, της TÜV HELLAS (TÜV NORD). O μηχανικός συστημάτων υπολογιστών με 20ετή εμπειρία στον χώρο της πληροφορικής και ιδιαίτερη εξειδίκευση στην ασφάλεια συστημάτων και την προστασία δεδομένων, εστίασε στις παρεχόμενες υπηρεσίες πιστοποίησης του φορέα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην πολύχρονη εμπειρία της TÜV NORD και την κατοχή ηγετικής θέσης στον χώρο των Επιθεωρήσεων / Πιστοποιήσεων. 

Παρακάτω παρατίθεται αναλυτικά η συνέντευξη του κου Αλεξίου: 

Από το 1987 μέχρι σήμερα παρέχετε υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης σε όλο το φάσμα των ιδιωτικών και δημοσίων επιχειρήσεων της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, όμως, τι είδους πιστοποιήσεις παρέχετε και σε ποιους επιχειρηματικούς κλάδους απευθύνεστε; 

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) συνιστά τον μεγαλύτερο Οργανισμό Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και είναι μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD Group. Στη χώρα μας δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων (ιδιωτικό και δημόσιο). Σε αυτήν τη διαδρομή έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με τα μεγαλύτερα έργα υποδομής και ανάπτυξης της χώρας μας, συμβάλλοντας με τις υπηρεσίες της στην ποιότητα και την ασφάλεια στην εργασία, στα κάθε είδους προϊόντα αλλά και στον κλάδο των κατασκευών. 

Συνοπτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Εστιάζοντας περισσότερο στο προσωπικό μου εργασιακό αντικείμενο, τα τελευταία χρόνια, δίνουμε ιδιαίτερα προσοχή στον τομέα της τεχνολογίας, της ασφάλειας της πληροφορίας, των προσωπικών δεδομένων της επιχειρησιακής συνέχειας. Την ίδια στιγμή, όμως, σε έναν κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται, δεν σταματάμε να αναζητούμε συνεχώς νέες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των συνεργατών μας στη δραστηριοποίησή τους στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται ταχύτατα στον επιχειρηματικό χώρο. 

Γιατί, όμως, είναι σημαντικό για μια επιχείρηση και τι ακριβώς έχει να κερδίσει από το να πιστοποιηθεί από την TÜV NORD; 

Ο Φορέας μας έχει αποκτήσει και διατηρεί σταθερά την ηγετική θέση του στον χώρο των Επιθεωρήσεων / Πιστοποιήσεων προσφέροντας υπηρεσίες με κύρος, αξιοπιστία, αναγνωρισιμότητα και προστιθέμενη αξία. Η πολύχρονη εμπειρία μας, η επιμονή στη συνεχή εκπαίδευση, στην κατάρτιση και εξειδίκευση των στελεχών μας, εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, σημείο που θεωρούμε ότι είναι το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Πιστεύουμε ουσιαστικά σε αυτό που κάνουμε και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας κάθε φορά, υπηρετώντας τον ρόλο μας και προστατεύοντας τις ανάγκες των συνεργατών μας, ενώ ταυτόχρονα τηρούμε όλες τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. 

Πέραν των υπηρεσιών πιστοποιήσεων και επιθεωρήσεων, ο οργανισμός απασχολείται και με τη διοργάνωση πολλών ακόμα δραστηριοτήτων, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, εξωστρεφείς εκδηλώσεις κ.ο.κ. Θέλετε να μας περιγράψετε τη λογική πίσω από τη διοργάνωση αυτών και που στοχεύουν; 

Ο Φορέας μας μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 15.000 Συστήματα Διαχείρισης παρέχοντας πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση, που θεωρούμε ότι αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. 

Παράλληλα, και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει διοργανώσει περισσότερα από 5.000 σεμινάρια, καλύπτοντας ένα ευρύτατο πεδίο δραστηριοτήτων και συμμετεχόντων (> 45.000). 

Επιπλέον, η Διεύθυνση Πιστοποίησης Προσώπων διαθέτει πάνω από 115 σχήματα πιστοποίησης επαγγελματιών και έχει πιστοποιήσει περισσότερους από 40.000 επαγγελματίες, προσδίδοντάς τους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. 

Όπως αντιλαμβάνεστε τα σημεία επαφής μας με την κοινωνία και την επιχειρηματική δραστηριότητα -την αγορά- είναι πολλαπλά και εκτείνονται σε πολύ μεγάλη «επιφάνεια», γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε επιπλέον ευθύνη και να θεωρούμε αυτονόητο ότι οφείλουμε να λειτουργούμε παραδειγματικά και υποστηρικτικά απέναντι της, με όποιον τρόπο είναι δυνατό. 

Σε όλα αυτά καταλυτικό ρόλο παίζει η εταιρική κουλτούρα που υπάρχει και η οποία εδράζεται στην αρχή της διαδρομής μας, όπως εκφράστηκε από τους ιδρυτές της εταιρείας, αναφέρομαι στους κους Σάββα Πελτέκη και Γιώργο Κεχριμπάρη, που ακόμη και σήμερα αποτελούν πυξίδα για την πορεία μας, αλλά παραμένει και στην εξέλιξη/συνέχεια αυτής της συλλογιστικής που αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπο της νέας συν-Διευθύνουσας Σύμβουλου μας, της κας Βάσιας Καζάζη. 

Πρόσφατα εγκαινιάσατε την επέκταση των γραφείων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Τι δείχνει η κίνηση αυτή αναφορικά με την παρουσία του οργανισμού στη χώρα και τι αποτυπώνει για τα μελλοντικά σας σχέδια; 

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει θυγατρικές στην Κύπρο και στην Αίγυπτο, ενώ διατηρεί γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα. Πέραν των παραπάνω, αξίζει να τονίσουμε ότι έχουμε παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων από την Ασία μέχρι την Αμερική και παντού στην Ευρώπη. 

Τα γραφεία μας στην Θεσσαλονίκη πράγματι ανανεώθηκαν πρόσφατα, βελτιώνοντας την πολύχρονη παρουσία μας στην Βόρεια Ελλάδα (καλύπτει όλο το εύρος των υπηρεσιών μας), ενώ ανάλογη ανανέωση έχει γίνει και στα γραφεία μας στην Αθήνα! 

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, που αποτελεί το πολυτιμότερο συστατικό της εταιρεία μας κι επιμένουμε στη διαρκή ενημέρωση, την ανανέωση και την ανα-πλήρωση του βασικού «υλικού» μας, των εργαζομένων μας. 

Ως αποτέλεσμα των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και των συνεχών απαιτήσεων του χώρου δραστηριοποίησής μας, έχουμε βρεθεί στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε ~30% νέων εργαζομένων στις τάξεις μας, δίνοντας νέα πνοή στην εταιρεία, κάτι που μας προσφέρει την ευκαιρία να δούμε την εργασία μας με νέα φρέσκια προσέγγιση. 

Στόχος μας παραμένει η συντήρηση του οικογενειακού κλίματος που επικρατούσε ανέκαθεν στη λειτουργία μας και συνεχίζει έως σήμερα, καθώς πρόσφατα το εργασιακό μας περιβάλλον διακρίθηκε ως «Great Place to Work»  

Εν κατακλείδι, κοιτάζουμε το μέλλον πάντα με αισιοδοξία, επενδύουμε στην εξέλιξη, παραμένουμε σταθεροί στις αξίες μας, επιδιώκοντας την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό μέσα από την στενή παρακολούθηση των εξελίξεων αλλά και των αναγκών της αγοράς και της κοινωνίας! 

Τεύχος 284

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design