ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

29 Απριλίου 2022 08:56

Native XDR vs Open XDR από την Bitdefender

Καθώς οι οργανισμοί συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να αυξάνουν το μέγεθος του εργατικού τους δυναμικού, ανακαλύπτουν σιγά – σιγά μια νέα κανονικότητα σε ότι αφορά την εξ’ αποστάσεως εργασία. Στην πραγματικότητα, οι οργανισμοί είναι πιο εκτεθειμένοι από ποτέ και οι υπεύθυνοι ασφαλείας οφείλουν να επενδύσουν σε περισσότερα εργαλεία και λογισμικά προστασίας, για να εξαλείψουν αυτές τις προηγμένες επιθέσεις. Μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για την προστασία από τις απειλές του κυβερνοχώρου είναι το XDR, που αναφέρεται και ως «εκτεταμένη ανίχνευση και απόκριση». Ωστόσο, οι λύσεις XDR διατίθενται σε διαφορετικές μορφές, που διαφοροποιούνται σε μεγάλο βαθμό ως λύσεις Open XDR ή Native XDR.

Λίγα λόγια για το XDR
Οι λύσεις XDR συχνά χτίζονται πάνω στο γνωστό EDR, αλλά παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια καλύπτοντας multi cloud βάσεις δεδομένων, ασφάλεια email, ενώ υποστηρίζουν και τη διαχείριση πρόσβασης ταυτότητας, καθώς και ανάλυση δικτύου. Τα σύγχρονα εργαλεία XDR θα ειδοποιήσουν τους χρήστες σε περίπτωση που κάποιος παραβιάσει το δίκτυο, θα ανιχνεύσουν και θα επισημάνουν στους διαχειριστές ύποπτες συμπεριφορές και θα μειώσουν αισθητά το χρόνο απόκρισης και τον φόρτο εργασίας.

Διαφορές μεταξύ Native XDR και Open XDR
Κάθε λύση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, ας δούμε πότε και που χρησιμοποιούνται οι εν λόγω λύσεις. Οι Native XDR θεωρούνται η απλή εξέλιξη των παραδοσιακών λύσεων EDR. Έχουν σχεδιαστεί ως λύση “ενός προμηθευτή”, καθώς μία πλατφόρμα είναι υπεύθυνη για όλα τα αναλυτικά στοιχεία και τον εντοπισμό των απειλών. Είναι ιδανική για οργανισμούς με μικρότερα τμήματα και ομάδες ασφαλείας. Οι ανοιχτές λύσεις XDR, που ονομάζονται επίσης υβριδικές λύσεις XDR, θεωρούνται πιο ευέλικτες από τις παραδοσιακές εγγενείς λύσεις XDR. Έχουν σχεδιαστεί για να ενσωματώνονται με όλες τις πηγές πληροφοριών ασφαλείας και τηλεμετρίας που μπορεί να φιλοξενεί ήδη ένας οργανισμός στο περιβάλλον του, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή. Η εν λόγω λύση είναι ιδανική για μεγάλους οργανισμούς που διαθέτουν μεγάλες ομάδες και τμήματα ασφαλείας.
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λύσεις XDR που είναι διαθέσιμες, εγγραφείτε στο διαδικτυακό σεμινάριό της Bitdefender για να μάθετε περισσότερα για το Bitdefender GravityZone XDR.

Τεύχος 55

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design