ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

1 Νοεμβρίου 2022 06:45

MySwitch supervisor MSS-21
Επιτηρητής θερμοσίφωνα για εξοικονόμηση ενέργειας έως και 40%

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Η φράση «Ξέχασα τον θερμοσίφωνα αναμμένο!» είναι σίγουρα σε όλους μας γνωστή και συνδεδεμένη με αισθήματα άγχους. Ειδικά αυτήν την ταραχώδη περίοδο που βιώνουμε, το να ξεχάσει κάποιος αναμμένο τον θερμοσίφωνα συνεπάγεται σίγουρα με «φουσκωμένο» λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπλέον, είναι περιττό, ωστόσο πολύ σημαντικό, να τονιστεί η επικινδυνότητα που κρύβεται πίσω από τον ξεχασμένο θερμοσίφωνα: Η έκρηξη.

Η πρωτοποριακή συσκευή MySwitch Supervisor MSS-21 αλλάζει το σκηνικό! Κατασκευασμένη στην Ελλάδα από την DO IT PROMOTION για τον πλήρη έλεγχο του θερμοσίφωνα, είναι πιστοποιημένη για χρήση σε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα από πιστοποιημένο φορέα πιστοποίησης και προσφέρει ενημέρωση, ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας.

Το MySwitch τοποθετείται εντός του ηλεκτρολογικού πίνακα, καλύπτοντας μόλις 2 θέσεις, και τίθεται σε λειτουργία με το πάτημα ενός εξωτερικού κουμπιού, έτσι ώστε ο χρήστης να μην χρειαστεί να πειράξει καθόλου τον πίνακα, προστατεύοντάς τον έτσι από ηλεκτροπληξία.

Μόλις ενεργοποιηθεί το MySwitch, ελέγχει αν η ηλεκτρική εγκατάσταση του θερμοσίφωνα, η αντίσταση και ο θερμοστάτης λειτουργούν σωστά.

Στη συνέχεια, έχοντας ορίσει την επιθυμητή θερμοκρασία στον θερμοστάτη, το MySwitch ξεκινάει να θερμαίνει το νερό μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Ο θερμοστάτης θα φτάσει τουλάχιστον στους 60°C, που είναι παγκοσμίως η ελάχιστη θερμοκρασία για λόγους υγιεινής – από τους 60°C και πάνω σκοτώνεται το βακτήριο της λεγιονέλλας – αλλά και για λόγους οικονομίας.

Μία επιπλέον ρύθμιση ασφαλείας που διαθέτει είναι ότι ο χρήστης μπορεί να ορίσει τον μέγιστο χρόνο λειτουργίας του θερμοσίφωνα μέσα από τρεις επιλογές των 30, 60 και 90 λεπτών.

Όταν το νερό ζεσταθεί, το MySwitch αποσυνδέει οριστικά τον θερμοσίφωνα από το ρεύμα και τον συνδέει ξανά μόνο με νέα εντολή. Μάλιστα, σχετική φωτεινή ένδειξη δηλώνει ότι δεν καταναλώνει πλέον ρεύμα και ότι όλες οι λειτουργίες που έπρεπε να εκτελέσει, έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις, το MySwitch μπορεί να συνδεθεί με Wi-Fi Smart συσκευές ή με συστήματα έξυπνου σπιτιού, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα ελέγχου της λειτουργίας του θερμοσίφωνα και εξ αποστάσεως.

Πολλοί θα ισχυριστούν πως πολλά από αυτά μπορούν να γίνουν με έναν απλό χρονοδιακόπτη, όμως ο χρονοδιακόπτης δεν αποτελεί πιστοποιημένη λύση, καλύπτει πολλές θέσεις στον ηλεκτρολογικό πίνακα και το κόστος εγκατάστασης είναι υψηλό. Επιπλέον, η πατέντα αυτή του χρονοδιακόπτη δεν αποτελεί υγιεινή λύση, καθώς δεν ξέρουμε ακριβώς τη θερμοκρασία στην οποία φτάνει ο θερμοστάτης.

Αντιθέτως, το MySwitch είναι μία αναλογική συσκευή, που διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και πιστοποίηση βάσει προτύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά LVD, EMC και φέρει το σήμα CE. Το κόστος της συσκευής και της εγκατάστασής της είναι χαμηλό, ενώ μια εξίσου σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι οι πιθανότητες βλάβης είναι ελάχιστες: Η συσκευή μπορεί να ενεργοποιηθεί και απενεργοποιηθεί 100.000 φορές.

Τέλος, αξίζει να τονίσουμε πως εκτός από το σπίτι και το εξοχικό, το MySwitch είναι ιδανικό και για ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς οι ιδιοκτήτες μπορούν να ενσωματώσουν στην κάρτα-κλειδί του δωματίου τη λειτουργία εντολής έναρξης της λειτουργίας του θερμοσίφωνα αν και κατά πόσο αυτό χρειάζεται.

Το MySwitch Supervisor MSS-21 είναι ένα σύστημα επιτήρησης θερμοσίφωνα, όχι απλά ένας χρονοδιακόπτης!

Τεύχος 162

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design