ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

10 Νοεμβρίου 2022 06:46

Meta: Όλα δείχνουν… περικοπές θέσεων

Του Χρίστου Κρανάκη

Διεθνή δημοσιεύματα θέλουν τη μητρική του Facebook και του Instagram, Meta, να σχεδιάζει μεγάλης κλίμακας περικοπές στο προσωπικό της, με χιλιάδες εργαζομένους να κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους.

Η φημολογία που έχει ξεσπάσει στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα έρχεται να συνδεθεί με τις πρόσφατες δηλώσεις του CEO, Mark Zuckerberg, πως το προσωπικό μπορεί να μειωθεί και το 2023 «η εταιρεία θα επικεντρωθεί στις επενδύσεις σε ένα μικρό αριθμό τομέων ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας».

Η Meta υπολογίζεται πως απασχολεί περίπου 87.000 υπαλλήλους ανά τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την περασμένη Πέμπτη, οι εταιρείες Stripe και Lyft της Silicon Valley ανακοίνωσαν μεγάλης κλίμακας περικοπές, ενώ πριν λίγες μέρες η Amazon δήλωσε ότι «παγώνει» τις προσλήψεις. Τέλος, το Twitter μετά την εξαγορά από τον Musk «απελευθέρωσε» το 50% του δυναμικού του, ποσοστό που μεταφράζεται σε 7.500 υπαλλήλους.

Τεύχος 169

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design