ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

7 Νοεμβρίου 2022 06:44

Live ψηφιακή ενημέρωση για τις δίκες στη Θεσσαλονίκη

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης επεκτείνουν το νέο σύστημα ενημέρωσης πολιτών σε πραγματικό χρόνο για την πορεία των ηλεκτρονικών πινάκιων στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Προηγουμένως, η πλατφόρμα ξεκίνησε πιλοτικά από το Πρωτοδικείο Αθηνών για το σύνολο των αστικών και ποινικών υποθέσεων, ενώ σύντομα η υπηρεσία πρόκειται να επεκταθεί στα Εφετεία και Πρωτοδικεία Πειραιά και Χαλκίδας, καθώς και στο Εφετείο Αθηνών.

Πλέον, οι ενδιαφερόμενοι (διάδικοι, μάρτυρες, κ.λπ.) μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης dikes.moj.gov.gr μπορούν να ενημερωθούν σε πραγματικό χρόνο για τις υποθέσεις που εκδικάζονται τη δεδομένη στιγμή σε ένα συγκεκριμένο πινάκιο ή μια συγκεκριμένη αίθουσα δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό αφενός στην αποφυγή του συνωστισμού στις δικαστικές αίθουσες και αφετέρου στην ομαλότερη ροή των δικαστηριακών διαδικασιών.

Η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους πολίτες, χωρίς εγγραφή ή προσωποποιημένη σύνδεση και αφορά αποκλειστικά στην πορεία των υποθέσεων της ημέρας (υποθέσεις που έχουν δικαστεί, που πρόκειται να δικαστούν ή που δεν θα δικαστούν και ανήκουν στο ίδιο πινάκιο).

Τεύχος 166

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design