ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

27 Σεπτεμβρίου 2022 06:43

Lancom: Το 2024 το Balkan Gate Crete

Του Χρίστου Κρανάκη

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο συνιδρυτής και CEO της Lancom, Γιώργος Νώλης, ανακοινώνοντας πως το υπερσύγχρονο data center της εταιρείας στην Κρήτη βρίσκεται υπό ανέγερση και αναμένεται να παραδοθεί εντός του 2024. Ο κος Νώλης, παρουσίασε αναλυτικά την προσφορά της εταιρείας στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, των Cloud Services και των data center από το 2009 μέχρι σήμερα, ενώ ταυτόχρονα αποκάλυψε και μέρος των μελλοντικών επενδυτικών της πλάνων.

Balkan Gate Thessaloniki

Σημαντική αναφορά έγινε στο υψηλών προδιαγραφών data center της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα, που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2022. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το Balkan Gate Thessaloniki στοχεύει να αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο data center των Βαλκανίων, καθώς με μέγεθος 2.500 τ.μ (και δυνατότητα επέκτασης στα 10.000) έχει ήδη καταφέρει να πείσει μικρούς και μεγάλους παρόχους να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή, ενώ προσφέρει και τις υπηρεσίες του και σε σημαίνοντες «παίκτες» του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, όπως η Green Telecom και η Islalink. Σύμφωνα με τον κο Νώλη, χάρη στις πολλαπλές πιστοποιήσεις ποιότητας και ασφαλείας της Lancom, στον κατάλληλο και σύγχρονο εξοπλισμό που χρησιμοποιεί και στο μεγάλο δίκτυο οπτικών ινών (μήκους 60 χλμ.) που έχει εγκαταστήσει στη Βόρεια Ελλάδα, το Balkan Gate Thessaloniki έχει καταφέρει να εξυπηρετεί άνω των 1200 εταιρειών, ανάμεσά τους και 30 διεθνείς παρόχοι τηλεπικοινωνίας. Ποιοτικό πλεονέκτημα του Balkan Gate Thessaloniki σε σύγκριση με άλλα εγχώρια data center που έχουν ή αναμένεται να ανεγερθούν, αποτελεί το γεγονός ότι λειτουργεί σαν «carrier neutral» data center, δηλαδή απευθύνεται και μπορεί να συνεργαστεί με περισσότερους του ενός παρόχους. Επιπλέον, είναι κατάλληλο και για παρόχους μικρότερου βεληνεκούς, καθώς δεν απαιτείται η εγκατάσταση οπτικών ινών από τον κάθε πάροχο ξεχωριστά, αλλά αντίθετα δίνεται η δυνατότητα μίσθωσης των οπτικών ινών που ήδη έχουν εγκατασταθεί, γεγονός που επιτρέπει στις μικρότερες επιχειρήσεις να αξιοποιούν το Balkan Gate με προσιτό κόστος.

Balkan Gate Crete

Ανάλογων προδιαγραφών αναμένεται να είναι και το νέο data center της εταιρείας στην Κρήτη. Παρότι το ακριβές ποσό της επένδυσης δεν είναι (προς το παρόν τουλάχιστον) ανακοινώσιμο, η Lancom εκτιμά πως θα υπάρξουν πολλαπλασιαστικά οφέλη. Μάλιστα, η εταιρεία εκτιμά πως η εν λόγω προώθηση στην Κρήτη θα καταφέρει να αναδείξει τη χώρα μας σε σημαντικό κόμβο στις τηλεπικοινωνίες και θα προσελκύσει μια σειρά νέων επενδύσεων.

Δίκτυο data center στα Βαλκάνια

Μετά την ανέγερση του Balkan Gate Crete, η Lancom θα μετρά 4 data centers σε 3 στρατηγικά σημεία της Ελλάδας – δύο στη Θεσσαλονίκη και από ένα σε Αθήνα και Κρήτη – και πλέον στόχος κρίνεται η Ελλάδα να αναδειχθεί σε σημαντικό κόμβο ενός ευρύτερου δικτύου data center των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με τον κο Νώλη, τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας δεν εξαντλούνται εδώ, αλλά αντίθετα το επόμενο διάστημα αναμένονται σημαντικές πρωτοβουλίες, που αφορούν νέες επενδύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ ανοικτό αφήνεται το ενδεχόμενο εξαγοράς μικρότερων εταιρειών.

Όπως όλα δείχνουν, η Lancom επιδιώκει να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας (τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις) και την αναβάθμιση της χώρας σε στρατηγικό κόμβο των τηλεπικοινωνιών.

Τεύχος 138

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design