ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

21 Δεκεμβρίου 2022 06:50

Lancom και Huawei για την ανάπτυξη της Β. Ελλάδας σε hub των Βαλκανίων

Οι προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες ανακύπτουν από την εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε σημαντικό κόμβο αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων, αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα εκδήλωσης που διοργάνωσε η Lancom την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει τις σημαντικές ευκαιρίες, που δημιουργεί για τον επιχειρηματικό κόσμο στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας η ανάπτυξη μεγάλων υποδομών Data Centers και η εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε τηλεπικοινωνιακή πύλη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην κατάμεστη αίθουσα «Μωρίς Σαλτιέλ» του Μεγάρου παρευρέθηκαν στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κος Πάρις Μπίλιας, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, κος Μιχάλης Κούπκας, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, κος Τάσος Τζήκας, ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, κος Κυριάκος Λουφάκης, και ο Α’ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), κος Γιάννης Σταύρου.

Στην ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lancom, κος Γιώργος Νώλης, αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας υποδομών, όπως είναι το Balkan Gate Thessaloniki, στη δημιουργία του Balkan Gate Crete που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024, αλλά και στο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών που αναπτύσσει η εταιρεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ο κος Νώλης παρουσίασε τις σημαντικές συνεργασίες, που έχουν ήδη υπογραφεί με παγκόσμιους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, και τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν για το ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα, με τη λειτουργία ενός Tier III Data Center, καθώς και την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε τηλεπικοινωνιακό κόμβο των Βαλκανίων.

«Το όραμά μας έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται και προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου να δώσουμε σε όλες τις επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου και ποιότητας υποδομές data center. Αν και ακόμη είμαστε στην αρχή, βλέπουμε ήδη τα πρώτα απτά αποτελέσματα του πλάνου μας», σημείωσε ο κος Νώλης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Huawei, η οποία κατά την παρουσίαση του κου Θεόδωρου Θεοδωρή, Executive Director, Data Center Facilities Huawei Digital Power Greece, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αναγκαιότητα για τον εκσυγχρονισμό των κέντρων δεδομένων και την ανάπτυξη ικανών στελεχών για την κάλυψη των αναγκών, καθώς και την ανάπτυξη του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Τεύχος 198

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design