6 Ιουλίου 2022 06:43

Lamda Development
Πράσινες επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ

Επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ για βιώσιμα κτίρια και βιώσιμους αστικούς εξωτερικούς χώρους, για την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ, και για τη δημιουργία έξυπνων πόλεων σχεδιάζει η Lamda Development έως τα μέσα του 2026. Εξ αυτών, τα 230 εκατ. ευρώ πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από την έκδοση νέου πράσινου ομολόγου, με τη δημόσια προσφορά να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη, 6 Ιουλίου και να διαρκέσει έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, 85-110 εκατ. ευρώ αφορούν στην ανάπτυξη και κατασκευή νέων κτιρίων ή την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων του Ομίλου (εμπορικά κέντρα και μαρίνες ή/και υφιστάμενα κτίρια εντός του Μητροπολιτικού Πόλου), τα οποία έχουν ή θα αποκτήσουν διεθνείς πιστοποιήσεις βιωσιμότητας ή θα βελτιώσουν την ενεργειακή τους αποδοτικότητα.

65-85 εκατ. ευρώ αφορούν στην αδειοδότηση, απόκτηση, κατασκευή, ανάπτυξη και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής και εγκαταστάσεων ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ή/και παραγωγής υδρογόνου και μονάδων αποθήκευσης ενέργειας, για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Έργου του Ελληνικού, αλλά και των υπολοίπων ακινήτων του Ομίλου (εμπορικά κέντρα, μαρίνες).

Τέλος, 45-60 εκατ. ευρώ αφορούν στην απόκτηση, κατασκευή, ανάπτυξη και εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων στο Έργο του Ελληνικού με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την πρόληψη και τον έλεγχο της ρύπανσης και τη βιώσιμη χρήση και προστασία των υδατικών πόρων.

Τεύχος 103

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design