ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

27 Μαΐου 2022 09:01

ITCON 2022: Διαχείριση και ασφάλεια των υποδομών πληροφοριακών συστημάτων

Το ITCON Greece 2022 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Μαΐου 2022, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα, ενώ το ITCON Cyprus 2022 την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022, στο ξενοδοχείο Hilton, στη Λευκωσία

Το Techmail μίλησε με τον κο Ανδρέα Καραντώνη, Director of Marketing & Communications της ChannelIT, για τα σεμινάρια ITCON:

Σε ποιους απευθύνεται το ITCON;

Τα σεμινάρια πληροφορικής ITCON, διοργανώνονται από την ManageEngine, πρωτοπόρο εταιρεία ανάπτυξης λογισμικών ασφάλειας και διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων, θυγατρική της ZohoCorporation.

Στόχο τους αποτελεί η ανάδειξη καινοτόμων λύσεων διαχείρισης και ασφάλειας για υποδομές πληροφοριακών συστημάτων και απευθύνονται σε Διευθυντές Τεχνολογίας (CTOs, CIOs), επικεφαλής τμημάτων IT, διαχειριστές και μηχανικούς IT, DPOs, ITSecuritymanagers, ITAuditors, κ.λπ., που δραστηριοποιούνται σε εταιρείες και οργανισμούς κάθε μεγέθους και κλάδου, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο τομέα.

Ποιες γνώσεις παραπάνω θα αποκομίσουν όσοι παρακολουθήσουν την ITCON Greece 2022;

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις του κλάδου, να γνωρίσουν βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας και διαχείρισης υποδομών πληροφορικής που εφαρμόζονται με επιτυχία σε εταιρείες και οργανισμούς σε όλον τον κόσμο, αλλά και να γνωρίσουν το ανταγωνιστικό και διαρκώς διευρυνόμενο portfolio λύσεων της ManageEngine.

Ποια θέματα θα συζητηθούν;

Μέσα από πέντε διακριτές θεματικές ενότητες, οι product experts της ManageEngine και οι μηχανικοί της ChannelIT, θα αναλύσουν μεθόδους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών ασφάλειας, για την προστασία δικτύων, κρίσιμων υποδομών κι ευαίσθητων εταιρικών πληροφοριών, αλλά και τρόπους για τη βελτιστοποίηση εργασιών ρουτίνας του ActiveDirectory, για την απομακρυσμένη διαχείριση endpoints και πολλά ακόμη μείζονα θέματα που άπτονται των σύγχρονων τμημάτων ΙΤ, με στόχο την απλούστευση και αυτοματοποίηση των καθημερινών διαδικασιών.

Εξάλλου, υψηλόβαθμα στελέχη Πληροφορικής από εταιρείες-πελάτες της ManageEngine, θα παρουσιάσουν την εμπειρία χρήσης των προϊόντων και το πώς αυτά βελτιώνουν τις καθημερινές λειτουργίες των τμημάτων τους, συμβάλλοντας στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών, στον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων και στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται; Αν όχι, πότε ξεκίνησε η διοργάνωση;

Το τελευταίο χρονικά ITCON που είχε διοργανωθεί με φυσική παρουσία κοινού σε Ελλάδα αλλά και Κύπρο, ήταν το 2019. Μετά από τρία χρόνια αναμονής λόγω της πανδημίας, κι έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η ψηφιακή εκδήλωση ITCON Digital 2020, τα σεμινάρια ITCON διοργανώνονται εκ νέου με δυνατότητα φυσικής παρουσίας κοινού.

5. Περιμένουμε να γίνει και κάπου αλλού; Κι αν ναι, πότε και πού;

Το ITCON Greece 2022 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Μαΐου 2022, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα, ενώ επιστρέφει παράλληλα και στην Κύπρο! Έτσι, το ITCON Cyprus 2022 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022, στο ξενοδοχείο Hilton, στη Λευκωσία.

Οι εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Κύπρο εντάσσονται στο πλαίσιο του παγκόσμιου roadshow της ManageEngine, και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ChannelIT, αποκλειστικό διανομέα των λύσεων της ManageEngine για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Αμφότερες οι εκδηλώσεις θα έχουν επετειακό χαρακτήρα, δεδομένου ότι η ManageEngine συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δραστηριοποίησης στον κλάδο του InformationTechnology. Για τον λόγο αυτό, τις φετινές εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους -εκτός των άλλων εκλεκτών ομιλητών- οι κ.κ. Γιάννης Σύρρος, Πρόεδρος του WITSA και Ανδρέας Ιακώβου, Προϊστάμενος του Εθνικού CSIRT της Κύπρου που υπάγεται στην Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας, οι οποίοι θα απευθύνουν χαιρετισμό κατά την έναρξη των εκδηλώσεων, σε Ελλάδα και Κύπρο, αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά στο δικό μας region, προγραμματίζεται ακόμη μια ανάλογη εκδήλωση για τη Μάλτα, στα μέσα Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες.

Τεύχος 74

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design