ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

20 Απριλίου 2022 06:54

IBM z16: Επιχειρηματική τεχνητή νοημοσύνη σε πραγματικό χρόνο

Η IBM πρόσφατα ανακοίνωσε το IBM® z16™, το σύστημα επόμενης γενιάς της με ενσωματωμένο (on-chip) επιταχυντή τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο παρέχει δυνατότητες inferencing σε βελτιστοποιημένα επίπεδα latency. Αυτή η καινοτομία έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους πελάτες να αναλύουν συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο, σε μεγάλη κλίμακα και ιδιαίτερα για εφαρμογές με κρίσιμα φορτία εργασίας, όπως πιστωτικές κάρτες, υγειονομική περίθαλψη και οικονομικές συναλλαγές. Επίσης, το IBM z16 είναι ειδικά σχεδιασμένο για να βοηθά στην προστασία από μελλοντικές απειλές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να παραβιάσουν τις υφιστάμενες τεχνολογίες κρυπτογράφησης.

Οι καινοτομίες της IBM, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος IBM z16, έχουν διαμορφώσει την τεχνολογική βάση της παγκόσμιας οικονομίας για δεκαετίες. Τo σύγχρονo mainframe της IBM, είναι καίριο για υβριδικά περιβάλλοντα cloud, και προτιμάται από τα δύο τρίτα των εταιριών του Fortune 100, 45 από τις 50 κορυφαίες τράπεζες στον κόσμο, 8 από τις 10 κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες, 7 από τις 10 κορυφαίους λιανέμπορους και 8 από τις 10 κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών ως μια εξαιρετικά ασφαλής πλατφόρμα για την εκτέλεση των πιο κρίσιμων φορτίων εργασίας τους. Για παράδειγμα, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που ανέθεσε η IBM στην Celent με τίτλο “Operationalizing Fraud Prevention on IBM Z”, τα συστήματα IBM Z εκτελούν το 70% των παγκόσμιων συναλλαγών.

Το IBM z16 συνδυάζει μοναδικά την εξαγωγή συμπερασμάτων AI, μέσω του IBM Telum Processor, με την εξαιρετικά ασφαλή και αξιόπιστη επεξεργασία συναλλαγών μεγάλου όγκου για την οποία είναι γνωστή η IBM. Για πρώτη φορά, οι τράπεζες μπορούν να αναλύσουν για απάτη κατά τη διάρκεια συναλλαγών σε μαζική κλίμακα: η IBM z16 μπορεί να επεξεργαστεί 300 δισεκατομμύρια αιτήματα συμπερασμάτων την ημέρα με latency μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Για τους καταναλωτές, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μείωση του χρόνου και της ενέργειας που απαιτείται για τον χειρισμό περιστατικών απάτης σε συναλλαγές μέσω της πιστωτικής τους κάρτας.

Ως το πρώτο κβαντικά ασφαλές σύστημα της αγοράς, το IBM z16 υποστηρίζεται από lattice-based cryptography, μια προσέγγιση για την κατασκευή security primitives που συμβάλλει στην προστασία δεδομένων και συστημάτων από τρέχουσες και μελλοντικές απειλές. Με την κβαντική κρυπτογραφία IBM z16, οι επιχειρήσεις μπορούν σήμερα να ετοιμάσουν μελλοντικά τις εφαρμογές και τα δεδομένα τους.

Με το IBM z16, η IBM χρησιμοποίησε μια άκρως συνεργατική, πελατοκεντρική προσέγγιση που απασχόλησε σε βάθος εκατοντάδες άτομα από περισσότερους από 70 πελάτες, μια πρακτική που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για μελλοντικά συστήματα mainframe της IBM. Το IBM z16 θα είναι διαθέσιμο στις 31 Μαΐου 2022.

Τεύχος 55

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design