ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

26 Ιανουαρίου 2023 06:53

H Devolo εξηγεί το Powerline

Tο Powerline, έρχεται ολοένα και πιο έντονα στη ζωή μας. Καθ’ ορισμού, η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί ένα υπάρχον καλώδιο ρεύματος προκειμένου να μεταδώσει το σήμα του internet – όπως ακριβώς ένα μακρύ καλώδιο δεδομένων. Συνεπώς, χρησιμεύει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από τα «καθαρά» WiFi .

Η Devolo, εταιρεία που εξειδικεύεται στη δικτύωση και την επικοινωνία δεδομένων εντός εταιρικού περιβάλλοντος, προσφέρει μία άκρως κατατοπιστική προσέγγιση για το Powerline, απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις:

Τι είναι το Powerline;

H τεχνολογία Powerline περιγράφει την ικανότητα χρήσης της ηλεκτρικής καλωδίωσης ενός κτιρίου για τη μετάδοση των δεδομένων. Το Powerline ως όρος συνδέεται άμεσα με αυτό που ακριβώς επιτυγχάνει η συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία κυκλοφορεί και με άλλους όρους όπως: PLC, CPL και PowerLAN. Ανεξάρτητα, όμως, με την ονομασία ο τρόπος που λειτουργεί είναι ένας και απλός: Δίκτυο μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης.

Οι προσαρμογείς Powerline, συνδέονται απλώς σε οικιακές πρίζες και συνεργάζονται ως πομποί και δέκτες. Αρχικά ένας προσαρμογέας πρέπει να τοποθετηθεί σε μια ηλεκτρική πρίζα και να συνδεθεί στο router μέσω ενός καλωδίου Ethernet.

Γιατί το Powerline είναι κατάλληλο για home networking;

H λύση Magic Powerline της Devolo είναι κατάλληλη για χρήση σε οικιακά δίκτυα για πολλούς λόγους.

• Εύκολη λειτουργία: Οι προσαρμογείς είναι εύκολοι σε εγκατάσταση και λειτουργία, χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη τεχνογνωσία. Αυτό τους κάνει φιλικούς για χρήση σε κάθε σπίτι χωρίς να χρειάζεται αυτοί που τους χρησιμοποιούν να έχουν ειδικές τεχνικές γνώσεις.

• Εξαιρετική αξιοπιστία: Τα δίκτυα Powerline χρησιμοποιούν την ήδη υπάρχουσα ηλεκτρική καλωδίωση, παρακάμπτοντας εμπόδια όπως τοίχους, οροφές και υδραυλικές γραμμές που ενδέχεται να εμποδίζουν την ομαλή σύνδεση.

• Μεγαλύτερη ευελιξία: Η σειρά Devolo Magic κάνει το οικιακό δίκτυο μία εύκολη υπόθεση. Οι προσαρμογείς μπορούν να μετακινούνται από την μία πρίζα στην άλλη και να προσφέρουν σύνδεση σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού χωρίς καμία δυσκολία.

Πώς εγκαθίστανται τα δίκτυα Powerline;

Η εγκατάσταση και το set up ενός Powerline σαν αυτά της σειράς Devolo Magic είναι πολύ εύκολα. Απαιτούνται τουλάχιστον δύο προσαρμογείς, ο ένας από τους οποίους είναι συνδεδεμένος στο router για να τροφοδοτήσει το σήμα του internet στο ηλεκτρικό δίκτυο. Όσον αφορά στον δεύτερο προσαρμογέα, αυτός χρησιμοποιείται για την επέκταση του δικτύου σε επιπλέον δωμάτια για να δώσει σύνδεση Ethernet ή WiFi στις συσκευές σας. Οι προσαρμογείς συνδέονται μεταξύ τους αυτόματα κατά την αρχική διαδικασία εγκατάστασης, χωρίς να απαιτείται κάποια επιπλέον διαμόρφωση. Επιπλέον διατίθεται και τo απλό και εύχρηστο Devolo Home Network app που μπορεί να σας βοηθήσει κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του δικτύου, καθώς παρέχει χρήσιμα tips.

Πόσο ασφαλές είναι το δίκτυο Powerline;

Τα δίκτυα Powerline παρέχουν πολύπλευρη προστασία για τα προσωπικά δεδομένα. Η σειρά Devolo Magic εφαρμόζει ισχυρή κρυπτογράφηση AES 128-bit στη σύνδεση Powerline και από την πλευρά του WiFi, αφού η επικοινωνία προστατεύεται σύμφωνα με τα τρέχοντα πρότυπα WPA2 και WPA3.

Πόσο κοστίζει ένας προσαρμογέας Powerline;

Οι λύσεις της Devolo είναι διαθέσιμες σε διαφορετικές εκδόσεις, ώστε να ταιριάζουν για κάθε χρήση και ανάγκη. Για παράδειγμα, για ενσύρματη σύνδεση συστήνεται το Devolo Magic 1 LAN Starter Kit, το οποίο έρχεται μαζί με δύο προσαρμογείς στην τιμή των 99.90 ευρώ με καθένα από αυτά να διαθέτει μία gigabit LAN θύρα για γρήγορη μετάδοση. Το Devolo Magic 2 LAN triple Starter Kit προσφέρει ακόμη περισσότερες δυνατότητες σύνδεσης, αφού παρέχει δύο προσαρμογείς, καθένας από τους οποίους είναι εξοπλισμένος με 3 gigabit θύρες, κάνοντάς το για παράδειγμα να αποτελεί την τέλεια επιλογή για τη σύνδεση των home cinemas και των home offices μέσω καλωδίου Ethernet. Το συνολικό κόστος αυτού ανέρχεται στα 149.90 ευρώ.

Το Devolo Magic 1 WiFi Starter Kit κοστίζει επίσης 149.90 ευρώ και προσφέρει δύο θύρες Ethernet, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης των προσαρμογέων ως Wi-Fi access points για ασύρματη σύνδεση. Το Devolo Magic 2 WiFi 6 Starter Kit προσφέρει την απόλυτη εμπειρία WiFi Powerline με 239.90 ευρώ. Αυτοί οι προσαρμογείς παρέχουν δύο θύρες Gigabit LAN για τη σύνδεση τερματικών συσκευών και υποστηρίζουν επίσης το προηγμένο ασύρματο πρότυπο WiFi 6 – παρέχοντας ταχύτητες ασύρματης μεταφοράς έως και 1.800 Mbps καθώς και λειτουργικότητα mesh.

Τεύχος 214

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design