15 Μαρτίου 2023 06:54

H Data Ally εξηγεί το Shared Responsibility Model στο Cybersecurity

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, οι οργανισμοί βασίζονται ολοένα και περισσότερο στο cloud computing για την αποθήκευση και την επεξεργασία των δεδομένων τους. Παρότι, όμως, το cloud computing προσφέρει πολλά οφέλη, συνοδεύεται, επίσης, με το δικό του σύνολο κινδύνων ασφαλείας. Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό για τους οργανισμούς να κατανοήσουν το μοντέλο κοινής ευθύνης της κυβερνοασφάλειας και τους αντίστοιχους ρόλους και ευθύνες τους όσον αφορά στην ασφάλεια των δεδομένων τους στο cloud.

Τι είναι το Shared Responsibility Model στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου: Σύμφωνα με την Data Ally, το Shared Responsibility Model για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένα πλαίσιο που περιγράφει τις ευθύνες ασφαλείας των παρόχων υπηρεσιών cloud και των πελατών τους. Αναγνωρίζει ότι και τα δύο μέρη έχουν να διαδραματίσουν ρόλο στην ασφάλεια των δεδομένων και των εφαρμογών στο cloud. Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να διευκρινίζει ποιό μέρος είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια διαφορετικών τμημάτων της υποδομής cloud.

Κατανόηση των ρόλων και των ευθυνών των παρόχων και των πελατών του Cloud

Πάροχοι υπηρεσιών Cloud: Οι πάροχοι Cloud υπηρεσιών, όπως το Amazon Web Services (AWS), το Microsoft Azure και η Google Cloud Platform, έχουν την ευθύνη να διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη διαθεσιμότητα της cloud υποδομής τους. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή ασφαλών data centers, firewalls και άλλα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της υποκείμενης υποδομής από απειλές στον κυβερνοχώρο.

Οι πάροχοι cloud προσφέρουν επίσης μια σειρά από χαρακτηριστικά και εργαλεία ασφαλείας στους πελάτες τους, όπως εργαλεία διαχείρισης ταυτότητας και πρόσβασης (IAM), κρυπτογράφηση και υπηρεσίες καταγραφής και παρακολούθησης. Αυτά τα εργαλεία βοηθούν τους πελάτες να προστατεύουν τα δεδομένα και τις εφαρμογές τους στο cloud και να ικανοποιούν τις απαιτήσεις συμμόρφωσής τους.

Οι πελάτες: Οι πελάτες έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τα δεδομένα και τις εφαρμογές τους στο cloud. Αυτό περιλαμβάνει τη διαμόρφωση των ρυθμίσεων ασφαλείας τους, τη διαχείριση της πρόσβασης στα δεδομένα τους και την προστασία των δεδομένων τους από απειλές στον κυβερνοχώρο.

Για την ασφάλεια των δεδομένων τους στο cloud, οι πελάτες πρέπει να εφαρμόσουν μια σειρά μέτρων, όπως η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης, η ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων και η εφαρμογή κρυπτογράφησης. Οι πελάτες πρέπει επίσης να γνωρίζουν τις απαιτήσεις συμμόρφωσής τους και να διασφαλίζουν ότι το cloud περιβάλλον τους πληροί αυτές τις απαιτήσεις.

Συμβουλές προς τους επαγγελματίες για την ασφάλεια στο Cloud από την Data Ally

• Επιλέξτε έναν αξιόπιστο cloud πάροχο υπηρεσιών που έχει ισχυρό ιστορικό ασφάλειας.

• Εφαρμόστε μια ισχυρή πολιτική κωδικών πρόσβασης και χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

• Κρυπτογράφηση δεδομένων τόσο κατά τη μεταφορά όσο και σε κατάσταση ηρεμίας.

• Να παρακολουθείτε και να καταγράφετε τακτικά τις δραστηριότητες στο περιβάλλον cloud.

•Ακολουθήστε τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας και τις απαιτήσεις συμμόρφωσης.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design