ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 Δεκεμβρίου 2022 06:51

H Apple απομακρύνεται από την Κίνα

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Κίνα, τόσο με τα συνεχιζόμενα αλλεπάλληλα lockdowns, όσο και με τις εργατικές κινητοποιήσεις στο εργοστάσιο παραγωγής iPhone του Zhengzhou, φαίνεται πως ωθούν την Apple στην επιτάχυνση των σχεδίων της για μεταφορά των παραγωγικών της μονάδων εκτός Κίνας.

Η εταιρεία ενημερώνει τους προμηθευτές της πως σχεδιάζει ολοένα και πιο ενεργά να μεταφέρει την παραγωγή προϊόντων της Apple σε ασιατικές περιοχές εκτός της Κίνας και ιδιαίτερα ενδιαφέρεται για την Ινδία και το Βιετνάμ. Καταλυτικό σημείο για την απόφαση της Apple φέρεται πως είναι η αναταραχή που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα στην iPhone City, τη γιγάντια πόλη στο Zhengzhou της Κίνας, με περίπου 300.000 ανθρώπους που εργάζονται σε εργοστάσιο, που διευθύνει η Foxconn για την κατασκευή iPhone και άλλων προϊόντων της Apple.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ακόμα και οι κινεζικοί συνεργάτες της Apple εκφράζουν αμφιβολίες για την κινεζική αλυσίδα παραγωγής, καθώς ταλανίζεται από σκληρά μέτρα πρόληψης του Covid-19, ελλείψεις ρεύματος και άλλα ζητήματα.

Τεύχος 187

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design