ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

4 Απριλίου 2022 06:51

ESET: Το doomscrolling δημιουργεί νέους στόχους για τους κυβερνοεγκληματίες

Το doomscrolling, η προσκόλληση στην παρακολούθηση αρνητικών ειδήσεων, μπορεί να είναι φαινομενικά ακίνδυνο ή ακόμα και φυσιολογικό, μπορεί όμως να αποβεί εξαιρετικά επιζήμιο για τη συναισθηματική σταθερότητα και τη διανοητική ανάπτυξη ενός ατόμου.

Οι κυβερνοεγκληματίες είναι έμπειροι στο να εκτιμούν τις διαδικτυακές συμπεριφορές των ατόμων και γνωρίζουν ότι σε δύσκολες στιγμές, προσωπικές ή κοινωνικές, η προσκόλληση σε αρνητικό περιεχόμενο εντείνεται. Το doomscrolling δίνει λοιπόν γερό πάτημα στους κυβερνοεγκληματίες, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν ένα κακόβουλο link που οδηγεί υποτίθεται σε μια αρνητική είδηση. Μια ακόμα διαδικτυακή απάτη για την κλοπή στοιχείων ενός λογαριασμού.

Η κα Alžbeta Kovaľová από την ομάδα της εταιρείας κυβερνοασφάλειας ESET συνοψίζει σε 5 σημεία τους τρόπους αποφυγής διαρκούς προσκόλλησης σε αρνητικές ειδήσεις:

  • Παύση παρακολούθησης πηγών που δημοσιεύουν αρνητικό περιεχόμενο, ιδίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Καθορισμός συγκεκριμένου χρόνου για ενημέρωση σχετικά με αρνητικά θέματα.
  • Αφιέρωση χρόνου σε ευχάριστες δραστηριότητες.
  • Επιτακτική διακοπή του doomscrolling αφήνοντας, για παράδειγμα, απλώς το κινητό.
  • Χρήση εφαρμογής που χρονομετρά τη χρήση συγκεκριμένων εφαρμογών.

Τεύχος 43

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design