18 Απριλίου 2022 06:47

EDPR και Meta υπογράφουν μακροπρόθεσμη σύμβαση για ένα νέο ηλιακό πάρκο στο Τέξας

Η θυγατρική της EDP Renewables, EDP Renewables North America LLC (EDPR NA) και η Meta υπέγραψαν μακροπρόθεσμη συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) για 156 MW από το ηλιακό πάρκο Cattlemen Solar Park συνολικής ισχύος 240 MW, στην κομητεία Milam, που βρίσκεται στο κεντρικό Τέξας.

Η EDPR NA έχει αναπτύξει και πρόκειται να κατασκευάσει, να κατέχει και να λειτουργεί το Cattlemen Solar Park, το οποίο έχει εκτιμώμενη κεφαλαιακή επένδυση περίπου 280 εκατομμυρίων δολαρίων και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023. Το Cattlemen θα προσφέρει οικονομικά οφέλη μέσω της καταβολής πληρωμών σε τοπικούς γαιοκτήμονες, μέσω των φόρων που καταβάλλονται για τη στήριξη βασικών κοινοτικών υπηρεσιών και μέσω ευκαιριών απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας του έργου. Επιπλέον, το έργο θα τροφοδοτεί ετησίως με ενέργεια το ισοδύναμο περισσότερων από 37.000 μέσων κατοικιών στο Τέξας και θα εξοικονομεί περίπου 304 εκατομμύρια γαλόνια νερού ετησίως.

Το Cattlemen σηματοδοτεί το δεύτερο PPA που έχουν συνάψει η EDP Renewables και η Meta, με το πρώτο να είναι ένα PPA 139-MW για το αιολικό πάρκο Headwaters II συνολικής ισχύος 200-MW στην Ιντιάνα. Οι εταιρείες συνεργάζονται επίσης στο ηλιακό πάρκο Randolph 200-MW της EDPR, όπου ολόκληρη η δυναμικότητα του έργου θα αφιερωθεί στην υποστήριξη του κέντρου δεδομένων της Meta, στη Mesa της Αριζόνα. Συνολικά, η EDPR και η Meta συνεργάζονται για να τροφοδοτήσουν το δίκτυο με 495 MW ανανεώσιμης ενέργειας, ενισχύοντας τον στόχο της Meta να υποστηρίζει τις παγκόσμιες δραστηριότητές της με 100% ανανεώσιμη ενέργεια.

Τεύχος 53

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design