27 Απριλίου 2023 06:52

EDPR και Google: Υπογράφηκε η μεγαλύτερη συμφωνία κατανεμημένης παραγωγής 

Η Google και η EDP Renewables, μέσω της EDPR NA Distributed Generation (EDPR NA DG), της μονάδας κατανεμημένης ηλιακής παραγωγής της EDP Renewables North America, υπέγραψαν συμφωνία με στόχο την ανάπτυξη και εγκατάσταση περισσότερων από 80 κατανεμημένων φωτοβολταϊκών έργων με περίπου 650MWp (500MWac). 

Τα πρώτα ηλιακά έργα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στο Οχάιο, όπου η Google διαθέτει και λειτουργεί ένα κέντρο επεξεργασίας δεδομένων στο New Albany και μια μονάδα Google Cloud στο Columbus. Τα έργα θα επεκταθούν συνολικά σε έξι πολιτείες των ΗΠΑ. Η EDPR NA DG θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών πάρκων, με τα πρώτα έργα να έχουν ως στόχο να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του 2024.

Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο θα χρηματοδοτηθεί επίσης μερικώς από την εξαγορά εκ μέρους της Google Πιστοποιητικών Ανανεώσιμης Ενέργειας (Impact Renewable Energy Certificates – RECs), ενός μέσου που πιστοποιεί ότι ένας συγκεκριμένος αγοραστής έχει τα δικαιώματα στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από ένα έργο ΑΠΕ. 

Η συμφωνία αποσκοπεί στον εκδημοκρατισμό της πρόσβασης σε καθαρότερη ενέργεια, καθιστώντας τα οφέλη της προσιτά σε κοινότητες που δεν εξυπηρετούνται επαρκώς. Αυτά τα τοπικά ενεργειακά έργα θα μειώσουν, επίσης, τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για περίπου 25.000 οικογένειες χαμηλού ή μετρίου εισοδήματος. 

Εκτός από την αγορά του ImpactREC, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου κοινοτικού αντίκτυπου αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ταμείο αυτό αφορά σε πρωτοβουλίες που μειώνουν την ενεργειακή φτώχεια στις κοινότητες όπου κατασκευάζονται τα έργα. Η Google και η EDPR NA DG δεσμεύονται για την τοπική κοινωνική και οικονομική ισότητα ως μέρος της μετάβασης σε ένα πιο πράσινο μέλλον. 

Τεύχος 273

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design