ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

29 Απριλίου 2022 09:00

Data Ally GTB: Προστατεύστε αποτελεσματικά τα e-mail σας

Με την ραγδαία άνοδο των κυβερνοεπιθέσεων, μεγάλο μέρος της βιομηχανίας έχει στρέψει την προσοχή του τις παραδοσιακές επιθέσεις και απειλές, στις πιο εξελιγμένες. Οι κακόβουλες διαφημίσεις, οι παραβιάσεις στην ασφάλεια των υπηρεσιών cloud, στα δίκτυα IoT και δεκάδες ακόμα κυβερνοαπειλές, απασχολούν κατά καιρούς τους υπεύθυνους ασφαλείας. Ως αποτέλεσμα, η βιομηχανία διερευνά συνεχώς νέους τρόπους αντιμετώπισης ενάντια στις εν λόγω επιθέσεις. Ωστόσο κάποια πράγματα ποτέ δεν αλλάζουν…

Το email παραμένει μακράν ο δημοφιλέστερος στόχος των κυβερνοεγκληματιών, καθώς αυτοί μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να συνδεθούν στο λογαριασμό των θυμάτων και να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι επιθέσεις σε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς δεν είναι κάτι νέο στο τομέα της κυβερνοασφάλειας, όμως οι τεχνολογικές καινοτομίες επέτρεψαν στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να δημιουργήσουν πιο περίπλοκες επιθέσεις. Μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από βρετανούς εμπειρογνώμονες του κυβερνοχώρου, έρχεται για να επισημάνει την «απίστευτη» απλότητα της εκτέλεσης ψευδών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την πλαστογράφηση email με άλλα λόγια, όπου ο χάκερ προσποιείται ότι είναι κάποιος άλλος. Οι έρευνες έδειξαν πώς οι εν λόγω επιθέσεις είναι τόσο αποτελεσματικές σήμερα και πως δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμες, ώστε να ενεργοποιηθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Η πλατφόρμα GTB είναι η αιχμή των λύσεων Προστασίας Δεδομένων. Το GTB, μια λύση που παρέχεται από την Data Ally, δεν βασίζεται σε προκατασκευασμένους αλγόριθμους. Αντιθέτως, το GTB χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που εντοπίζει απειλές και επικίνδυνα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πραγματικό χρόνο.

Τεύχος 55

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design