ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

13 Ιουλίου 2022 06:45

Cloud: Η αγορά του $1 τρισ. που μαστίζεται από έλλειψη πόρων

Του Στάθη Ασπιώτη

Η παγκόσμια διάδοση του cloud computing συνεχίζει να τροφοδοτεί μια αγορά που αναμένεται να φτάσει το ορόσημο του $1 τρισ. το 2028. Σύμφωνα με την Facts and Factors, το cloud θα αυξηθεί από $429,6 δισ. το 2021 σε $1,0257 τρισ. το 2028. Ωστόσο, σε μια πρόσφατη έκθεση της Quali, που ανατέθηκε στην Forrester Consulting, διαπιστώθηκε ότι το 63% των ερωτηθέντων εργαζομένων και decision makers στο IT, λένε ότι οι οργανισμοί τους δεν έχουν την απαιτούμενη υποστήριξη πόρων για το cloud.

Ενώ το cloud προσφέρει επεκτασιμότητα, ανάπτυξη, διαθεσιμότητα, μειωμένο κόστος και ταχύτερους χρόνους υλοποίησης, παρουσιάζει επίσης προκλήσεις που συχνά υποτιμώνται ή κατανοούνται ελάχιστα. Σύμφωνα με την Quali, το report με τίτλο Scale and Innovate with Infrastructure Automation, αποκάλυψε ότι το 57% των επικεφαλής που συμμετείχαν είπαν ότι οι οργανισμοί τους ανταποκρίθηκαν ή ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους με τα αποτελέσματα που πέτυχαν.

Αυτή η ανάπτυξη έχει οδηγήσει τις εταιρείες να συνεχίσουν να επενδύουν σε τεχνολογίες cloud, αλλά σε ένα τέτοιο πλάνο ανάπτυξης, οι οργανισμοί δυσκολεύονται να τηρήσουν τις κορυφαίες προτεραιότητες που έχουν θέσει.

«Οι τρέχουσες δυνατότητες των υποδομών απαγορεύουν στους οργανισμούς να κινηθούν τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, καθώς δεν έχουν στη διάθεσή τους τους απαιτούμενους πόρους, υποστήριξη ή insights», αναφέρει η έκθεση.

Οργανισμοί που λειτουργούν σε περιβάλλοντα multicloud ή hybrid cloud επηρεάζονται περισσότερο. Τα διοικητικά εμπόδια επιβραδύνουν τις εταιρείες και εμποδίζουν το γρήγορο scaling.

Οι οργανισμοί ήδη αντιμετωπίζουν τις συνέπειες αυτών των προκλήσεων στο cloud. Περισσότεροι από τους μισούς (58%) από τους ερωτηθέντες, είπαν ότι η εταιρεία τους αντιμετώπισε μεγαλύτερους κινδύνους, το 52% δήλωσε ότι επιβαρύνθηκε με έξοδα και «περιττά κόστη» και το 51% ότι τα προβλήματα περιορίζουν την ικανότητά τους να καινοτομούν.

Μπορεί το cloud παρουσιάζεται ως η απόλυτη λύση σε ό,τι αφορά στις υποδομές για την αποθήκευση δεδομένων, συστημάτων και για τη διαχείρισή τους μέσω dashboard και οπτικοποιήσεων, αλλά το 60% των επικεφαλής IT παραπονέθηκαν για ανεπαρκή reporting, dashboarding και analytics. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες είπαν ότι χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη στις παροχές και διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη υποστήριξης στα υβριδικά μοντέλα. Κατεβάστε την ανάλυση της Quali εδώ.

Τεύχος 108

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design