ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

15 Δεκεμβρίου 2022 06:46

Check Point: Τι επιφυλάσσουν τα νέα εργαλεία ασφαλείας της Apple

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Apple σχετικά με νέα εργαλεία ασφαλείας της Apple, η κα Κωνσταντίνα Κούκου, Cyber Security Specialist της Check Point Software Technologies στην Ελλάδα, δήλωσε πως η Apple εφαρμόζει μέτρα για να θέσει τους χρήστες υπεύθυνους για τον έλεγχο του απορρήτου και της ασφάλειάς τους, προσθέτοντας προαιρετικές λειτουργίες στη δημοφιλή πλατφόρμα iMessage που υποστηρίζεται σε iPhone/iPads και Mac. Αυτό το πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας έχει το μειονεκτήματα πως ο τελικός χρήστης είναι πλέον υπεύθυνος για την αποθήκευση, τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την ασφάλεια των δικών του κλειδιών κρυπτογράφησης.

Η εμπειρία της Check Point Software Technologies στην ασφάλεια κινητών τηλεφώνων και παρόλο που η Apple λαμβάνει μέτρα για τη βελτίωση του απορρήτου, αποδεικνύει πως οι κακόβουλες εφαρμογές, το ηλεκτρονικό ψάρεμα κειμένου/iMessage και οι απειλές zero day δεν επηρεάζονται από αυτά.

Τεύχος 194

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design