ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

25 Οκτωβρίου 2022 06:53

Athens Science Festival 2022
Γνωριμία με τον κόσμο των οπτικών ινών

Τον κόσμο της τεχνολογίας και των οπτικών ινών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες του Athens Science Festival, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα που εξερευνά τους Κόσμους του Αύριο. Η μεγάλη γιορτή της επιστήμης επέστρεψε και φέτος από 21 έως 23 Οκτωβρίου με Μεγάλο Χορηγό την COSMOTE. Φέτος, η «Αποθήκη» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε Fiber Lab by COSMOTE, έναν δημιουργικό χώρο εξερεύνησης και καινοτομίας.

Μέσα από διαδραστικά εκθέματα, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν τόσο για την επιστήμη που κρύβεται πίσω από τη λειτουργία της οπτικής ίνας, όσο και για τις καινοτομίες που φέρνει στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα, τις πρωινές ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ, παιδιά ηλικίας 10-15 ετών, μέσα από τη συμμετοχή τους σε εργαστήρια, συνδύασαν τη γνώση με την ψυχαγωγία, δημιουργώντας το δικό τους περισκόπιο και εξερευνώντας τη σχέση τεχνολογίας και οπτικών ινών.

H επέκταση του δικτύου COSMOTE Fiber προχωρά δυναμικά, με τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει καθοριστικά τις ψηφιακές υποδομές της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες, καθώς μέχρι το τέλος του 2027 η 100% οπτική ίνα, θα φτάνει στα 2/3 των γραμμών της χώρας. Τα υπερσύγχρονα δίκτυα οπτικών ινών αποτελούν προϋπόθεση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, με αναμφισβήτητη θετική επίδραση στην καθημερινότητα. Οι οπτικές ίνες προσφέρουν αξιόπιστη και σταθερή σύνδεση στο Internet, χωρίς διακοπές ή εξωτερικές παρεμβολές, με απίστευτες ταχύτητες.

Τεύχος 158

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design