ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

4 Φεβρουαρίου 2022 15:18

Athens-3, το νέο data center της Lamda Hellix

Το Athens-3 (ATH3) είναι το νέο data center της Lamda Hellix στο Κορωπί, με το ύψος της επένδυσης να ξεπερνάει τα 70 εκατ. ευρώ. Το Athens-3 (ATH3) θα καλύπτει μια έκταση κτιριακών εγκαταστάσεων 8.600 τ.μ. και θα μπορεί να τροφοδοτείται κατά 100% με «πράσινη» ενέργεια, ελαχιστοποιώντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εν λόγω επένδυσης. Η δυναμικότητά του θα φτάνει τα 6.8MW, ενώ η πρώτη φάση των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2022. Το ATH3 θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα Tier III standards και θα πιστοποιηθεί κατά LEED.

Η εταιρεία μελετά το σχεδιασμό και την κατασκευή επιπλέον data centers. Ήδη, έχει καταθέσει τα σχέδια για την έγκριση των όρων δόμησης του ATH4, εντός του data center campus, χωρητικότητας 6.8 MW και ύψος επένδυσης παρόμοιο με του ATH3.

Να σημειωθεί ότι την κατασκευή του νέου data έχει αναλάβει η εταιρεία Mytilineos.

Τεύχος 5

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design