27 Ιανουαρίου 2023 06:50

AR-in-a-Box της ENISA ως μέτρο κυβερνοασφάλειας

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) λάνσαρε στις 19 Ιανουαρίου το «Awareness Raising in a Box (AR-in-a-Box)» που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους οργανισμούς να δημιουργήσουν τα δικά τους προγράμματα ευαισθητοποίησης. Τα προγράμματα ευαισθητοποίησης αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής κυβερνοασφάλειας ενός οργανισμού και χρησιμοποιούνται για την προώθηση καλών πρακτικών και επίτευξη αλλαγών στον χώρο της κυβερνοασφάλειας.

Το AR-in-a-Box προσφέρεται από τον ENISA σε δημόσιους φορείς και σε μεγάλες αλλά και μικρομεσαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Με το AR-in-a-BOX, ο ENISA παρέχει θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σχετικά με τον τρόπο σχεδιασμού και υλοποίησης δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Ειδικότερα, το AR-in-a-Box περιλαμβάνει:

• Μια κατευθυντήρια γραμμή για τον τρόπο δημιουργίας ενός προσαρμοσμένου προγράμματος ευαισθητοποίησης, που θα χρησιμοποιείται εσωτερικά σε έναν οργανισμό.

• Μια κατευθυντήρια γραμμή για τη δημιουργία μιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης που απευθύνεται σε εξωτερικούς ενδιαφερόμενους φορείς.

• Οδηγίες για τον τρόπο επιλογής των κατάλληλων εργαλείων και καναλιών που ταιριάζουν καλύτερα με το κοινό-στόχο.

• Οδηγίες για την επιλογή των σωστών μετρήσεων και την ανάπτυξη βασικών δεικτών απόδοσης για την αξιολόγηση ενός προγράμματος ή μιας καμπάνιας.

• Ένας οδηγός για την ανάπτυξη μιας επικοινωνιακής στρατηγικής, η οποία είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων ευαισθητοποίησης.

• Ένα παιχνίδι ευαισθητοποίησης, που παρέχεται σε διαφορετικές εκδόσεις και στυλ, μαζί με έναν οδηγό για το πώς παίζεται.

• Ένα κουίζ ευαισθητοποίησης.

Το AR-in-a-Box θα ενημερώνεται τακτικά και θα εμπλουτιστεί. Οι νέες εκδόσεις θα προωθηθούν μέσω social media και θα μεταφορτωθούν στο site της ENISA.

Τεύχος 215

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design