ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

25 Φεβρουαρίου 2022 09:00

Amazon Web Services εναντίον Microsoft

Του Χάρη Ματθαίου

Η Amazon Web Services ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της δημιουργίας των πρώτων 16 Τοπικών Ζωνών της στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον σχεδιασμό της για το άνοιγμα νέων Τοπικών Ζωνών της σε 32 νέες μητροπολιτικές περιοχές σε 26 χώρες. Μέσα στις χώρες αυτές βρίσκεται και η Ελλάδα, η οποία θα υποδεχθεί την πρώτη Τοπική Ζώνη της AWS στη χώρα μας.

Οι Τοπικές Ζώνες της Amazon (AWS Local Zones) είναι ένα είδος ανάπτυξης υποδομής που επεκτείνει τις περιφέρειες της AWS για να τοποθετήσει υπολογιστές, αποθηκευτικούς χώρους, βάση δεδομένων και άλλες υπηρεσίες της κοντά σε μεγάλα κέντρα πληθυσμού, βιομηχανίας και πληροφορικής στην άκρη του cloud. Επιτρέπει στους πελάτες της να αναπτύσσουν εφαρμογές που απαιτούν λανθάνοντα χρόνο μονοψήφιου αριθμού χιλιοστών του δευτερολέπτου πιο κοντά στους τελικούς χρήστες ή σε κέντρα δεδομένων εσωτερικού χώρου. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τις βασικές υπηρεσίες AWS τοπικά, ενώ συνδέονται με τον υπόλοιπο φόρτο εργασίας τους που λειτουργούν σε περιοχές της AWS, χρησιμοποιώντας την ίδια ευελιξία, το ίδιο μοντέλο πληρωμής και τα ίδια σύνολα εργαλείων.

Το άνοιγμα Τοπικής Ζώνης στην Αθήνα αποτελεί την πρώτη απάντηση της AWS στον ανταγωνισμό της με τη Microsoft στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει σειρά κέντρων δεδομένων στην Ελλάδα ως μέρος μιας νέας περιοχής δεδομένων, το οποίο θα συνοδεύεται από τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για περίπου 100.000 άτομα στην Ελλάδα στο πλαίσιο της διευρυμένης προσπάθειάς της στη χώρα μας.

Τεύχος 17

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design