ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

18 Μαΐου 2022 08:59

Amazon CloudFront από την Pylones Hellas για ταχύτερη απόδοση και υψηλή ασφάλεια

Ένα Content Delivery Network, ή CDN εν συντομία, είναι απαραίτητο μέρος κάθε σύγχρονης ιστοσελίδας και εφαρμογής. Ένα CDN αποτελεί ουσιαστικά ένα παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών που παρέχει υψηλή διαθεσιμότητα, ταχύτερη απόδοση και ασφάλεια σε ιστότοπους που διανέμουν το περιεχόμενό τους μέσω αυτού. Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο που βλέπει ο κάθε χρήστης στην οθόνη του smartphone σήμερα, site, apps, βίντεο ή εικόνες ή οποιοδήποτε άλλο είδος περιεχομένου, είναι πολύ πιθανό να παραδοθεί χρησιμοποιώντας ένα Content Delivery Network εργαλείο.

Το CDN είναι ένα δίκτυο από servers (Points Of Presence) σε όλο τον κόσμο και αναλαμβάνει να σερβίρει τα δεδομένα της ιστοσελίδας ή εφαρμογής μας (συνήθως αυτά που είναι πιο βαριά και δεν αλλάζουν συχνά, όπως εικόνες, CSS και κώδικας JavaScript) στον κάθε επισκέπτη από τον βρόγχο που είναι πιο κοντά σε αυτόν. Για παράδειγμα, ένας επισκέπτης της ιστοσελίδας μας από Ισπανία θα φορτώσει την ιστοσελίδα από server στην Ισπανία, ενώ ένας επισκέπτης της Ελλάδας θα φορτώσει την ιστοσελίδα από Ελληνικό βρόγχο. Ως αποτέλεσμα, έχουμε πολύ γρήγορους χρόνους σε όλους τους επισκέπτες ανεξαρτήτως πού βρίσκονται.

Το Amazon CloudFront είναι μια Content Delivery Network (CDN) υπηρεσία, η οποία παρέχεται από την Amazon Web Services. Χρησιμοποιώντας ένα CDN, οι εταιρείες μπορούν να επιταχύνουν την παράδοση αρχείων στους χρήστες μέσω του Διαδικτύου, ενώ παράλληλα μειώνουν τον φόρτο στη δική τους υποδομή. Το CloudFront δηλαδή, έχει δημιουργηθεί με σκοπό να παρέχει υψηλή απόδοση, ασφάλεια και ευκολία. Με λίγα λόγια, είναι η λύση Content Delivery Network, την οποία παρέχει η AWS και ενσωματώνεται με άλλα προϊόντα της.

Το CloudFront λειτουργεί ως κατανεμημένη κρυφή μνήμη για τα αρχεία, με θέσεις προσωρινής μνήμης σε όλο τον κόσμο. Λαμβάνει τα αρχεία του χρήστη από την τοποθεσία προέλευσής τους και τοποθετεί τα αντίγραφα των αρχείων σε διαφορετικές θέσεις στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. Με αυτόν τον τρόπο, το CloudFront επιταχύνει την πρόσβαση στα αρχικά αρχεία για τους τελικούς χρήστες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του κύριου Γέρου, Business Development Manager στην Pylones Hellas, πατώντας εδώ.

Τεύχος 67

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design