ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

27 Σεπτεμβρίου 2022 06:48

90% των επικεφαλής ασφαλείας πιστεύουν ότι ο οργανισμός τους υστερεί

Του Στάθη Ασπιώτη

Η έρευνα διεξήχθη από τη Foundry και σύμφωνα με αυτή, η τήρηση των κανονισμών συμμόρφωσης, η έλλειψη δεξιοτήτων και οι εξωτερικές απειλές παραμένουν κορυφαίες προκλήσεις για οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα εξετάζει τις προτεραιότητες που σχετίζονται με την ασφάλεια πληροφορικής και των επικεφαλής ασφάλειας, τώρα και στο εγγύς μέλλον. Στο έκτο έτος της, η μελέτη μοιράζεται γνώσεις σχετικά με τη δομή ασφάλειας των οργανισμών, τους αντιληπτούς κινδύνους, τις συνεχείς προκλήσεις και τις επενδύσεις που γίνονται για καλύτερη ασφάλεια των οργανισμών.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειονότητα (90%) των ηγετών ασφαλείας πιστεύει ότι ο οργανισμός τους υστερεί στην αντιμετώπιση των κινδύνων στον κυβερνοχώρο. Οι ερωτηθέντες αντιμετωπίζουν αυτές τις παγίδες μέσα από διαφορετικά ζητήματα, όπως το να πείσουν για τη σοβαρότητα του κινδύνου το σύνολο ή μέρη του οργανισμού τους (27%) και πιστεύουν ότι ο οργανισμός τους δεν επενδύει αρκετούς πόρους για την αντιμετώπιση των κινδύνων (26%).

Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το ένα τρίτο (34%) των υπευθύνων λήψης αποφάσεων για την ασφάλεια ερευνούν τεχνολογίες SOAR (Security Orchestration, Automation, and Response). Η τεχνολογία Zero trust και η Secure Access Service Edge (SASE) έρχονται δεύτερες και τρίτες με 32%. Σχεδόν το ένα τέταρτο των οργανισμών έχουν ασφάλιση στον κυβερνοχώρο και μόνο το 23% δεν ενδιαφέρεται.

Η κορυφαία λύση ασφαλείας που χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή – την οποία το Foundry κατατάσσει ως πιλοτική, σε παραγωγή και αναβάθμιση/βελτιστοποίηση – είναι η Endpoint Protection (ειδικά για φορητούς υπολογιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές, διακομιστές) στο 78%. Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν τον έλεγχο ταυτότητας, ενώ οι λύσεις εκπαίδευσης στην ασφάλεια / εκπαίδευσης στην ευαισθητοποίηση και το patch management ακολουθούν με ποσοστό 74% και οι δύο.

Το 2022, ο μέσος ετήσιος προϋπολογισμός ασφάλειας είναι $65 εκατ., ο οποίος είναι παρόμοιος με τον συνολικό προϋπολογισμό του περασμένου έτους. Για τις μικρές επιχειρήσεις, ωστόσο, ο προϋπολογισμός ασφάλειας έχει εκτιναχθεί στα $16 εκατ., από $11 εκατ. δολάρια πέρυσι και $5,5 εκατ. το 2020. Κατά μέσο όρο, οι επιχειρήσεις βλέπουν σταθερούς προϋπολογισμούς ασφάλειας – $122 εκατ. φέτος σε σύγκριση με $123 εκατ. 2021.

Όταν ρωτήθηκαν σε ποιες τεχνολογίες ασφαλείας θα αυξήσει ο οργανισμός τους τις επενδύσεις τους επόμενους 12 μήνες, οι ερωτηθέντες ανέφεραν υπηρεσίες ασφαλείας που βασίζονται σε cloud (36%), τεχνολογίες διαχείρισης υποδομων cloud (35%), ασφάλεια ανάπτυξης εφαρμογών (35%), ελέγχους πρόσβασης (35%) και προστασία δεδομένων cloud (33%).

Η έλλειψη δεξιοτήτων ασφάλειας συνεχίζει να επηρεάζει μεγάλο μέρος των οργανισμών. Σχεδόν οι μισοί (45%) των ηγετών πληροφορικής το αντιμετωπίζουν ζητώντας από το σημερινό προσωπικό να αναλάβει περισσότερες ευθύνες και χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που αυτοματοποιούν τις προτεραιότητες ασφάλειας. Το 42% αναθέτει σε εξωτερικούς συνεργάτες τις λειτουργίες ασφαλείας, ενώ το 36% αυξάνει τις αποζημιώσεις και βελτιώνει τα οφέλη. Με βάση το μέγεθος της εταιρείας, οι μισές επιχειρήσεις ζητούν από το σημερινό προσωπικό να αναλάβει περισσότερες ευθύνες και το ίδιο κάνει το 37% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρη την έρευνα Security Priorities 2022 της Foundry.

Τεύχος 138

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design