ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

28 Σεπτεμβρίου 2022 06:52

9 στους 10 συνδέουν την κλιματική αλλαγή με την αύξηση στους λογαριασμούς ενέργειας

Η Schneider Electric αποκάλυψε ότι σχεδόν 9 στους 10 (86%) καταναλωτές παγκοσμίως πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους των λογαριασμών ενέργειας και η ατομική ευθύνη θα πρέπει να διαδραματίσει τον κυριότερο ρόλο στην κλιματική αλλαγή.

Τα βασικά ευρήματα από τη μελέτη καταναλωτών περιλαμβάνουν:

• 7 στους 10 (72%) καταναλωτές θεωρούν προσωπική προτεραιότητα τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

• Πάνω από τους μισούς (55%) θεωρούν σημαντική την αλλαγή στις κατοικίες τους, ώστε να παράγουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα, ωστόσο λιγότερο από το ένα τρίτο (31%) πιστεύουν ότι αυτό είναι πιθανό να συμβεί στην πραγματικότητα.

• Περισσότεροι από τους μισούς (55%) πιστεύουν ότι έγκειται στην ατομική ευθύνη να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή.

Η μελέτη αποκαλύπτει επίσης ότι οι σημερινοί καταναλωτές θέλουν να ακολουθήσουν βιώσιμους τρόπους ζωής, θέτοντας την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους ως κύρια προτεραιότητά. Πιο συγκεκριμένα, το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η τεχνολογία για έξυπνες κατοικίες θα βοηθήσει να γίνει το σπίτι τους πιο βιώσιμο. Περισσότεροι από τους μισούς (54%) αναμένουν ότι η επόμενή τους κατοικία θα είναι εξοπλισμένη με έξυπνες οικιακές συσκευές, σημειώνοντας έτσι αύξηση 13% σε σχέση με προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη το 2020.

Εφόσον υπάρχουν άτομα και οικογένειες που είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 1.995€, τους επόμενους 12 μήνες για την ενεργειακή απόδοση της κατοικίας τους – οι υπάρχοντες κάτοχοι έξυπνων οικιακών συσκευών που πιθανότατα έχουν ήδη δει τα οφέλη της έξυπνης τεχνολογίας και την έχουν ενσωματώσει στον τρόπο ζωής τους, είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν τουλάχιστον το διπλάσιο ποσό 2.613€ έναντι 1.079€.

Τέλος, έξυπνος φωτισμός και οι έξυπνοι θερμοστάτες κατάφεραν να είναι πια στις τρεις έξυπνες συσκευές που αγοράζουν πιο πολύ οι καταναλωτές.

Τεύχος 139

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design