ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

31 Οκτωβρίου 2022 06:50

70% πάνω οι διαρροές δεδομένων

Του Στάθη Ασπιώτη

Συνολικά 108,9 εκατομμύρια λογαριασμοί παραβιάστηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2022, σημειώνοντας αύξηση 70% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι πέντε κορυφαίες χώρες και περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από παραβιάσεις δεδομένων το τρίτο τρίμηνο του 2022 ήταν η Ρωσία, η Γαλλία, η Ινδονησία, οι ΗΠΑ και η Ισπανία. Ενώ η Ρωσία είχε τις περισσότερες παραβιάσεις συνολικά (22,3 εκατομμύρια), η Γαλλία είχε την υψηλότερη πυκνότητα παραβιάσεων, με μέσο όρο 212 διαρροές λογαριασμών ανά 1000 άτομα.

Τα στοιχεία προέρχονται από μια νέα μελέτη της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Surfshark, η οποία ανέφερε ότι η εκπληκτική αύξηση των χρηστών που έχουν υποστεί παραβίαση των δεδομένων τους, σε όλο τον κόσμο, έρχεται μετά από μια σχετικά μικρή ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του έτους.

«Είναι ανησυχητικό να βλέπουμε τις παραβιάσεις δεδομένων να αυξάνονται ξανά μετά από ένα σχετικά δειλό πρώτο εξάμηνο του έτους, θέτοντας σε κίνδυνο 108,9 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου», δήλωσε η Agneska Sablovskaja, επικεφαλής ερευνήτρια στη Surfshark.

Οι παγκόσμιες παραβιάσεις χρηστών είναι αυτό το τρίμηνο 70% υψηλότερες απ’ όσο το προηγούμενο. Κάθε δευτερόλεπτο τους τελευταίους τρεις μήνες διέρρεαν 14 λογαριασμοί – όλοι προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες.

Η Ρωσία πρωτοστατεί όσον αφορά στις παραβιάσεις δεδομένων σε κάθε τρίμηνο του 2022 μέχρι στιγμής, όμως τα τελευταία 10 χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν η μόνη χώρα με τις περισσότερες παραβιάσεις.

Η Λευκορωσία εμφανίστηκε στη 19η θέση με 539.000 δηλωμένες παραβιάσεις και τετραπλάσια ανάπτυξη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Εντωμεταξύ, η Ουκρανία σημείωσε πτώση 14% στους χρήστες με παραβίαση από τρίμηνο σε τρίμηνο, γεγονός που την οδήγησε στην 17η θέση παγκοσμίως.

Από ρυθμιστικής σκοπιάς, τα νέα δεδομένα υποδηλώνουν ότι στην Ινδονησία, ο αριθμός των χρηστών που παραβιάστηκαν αυξήθηκε κατά ένα εντυπωσιακό 1370% το τελευταίο τρίμηνο, γεγονός που παράλληλα με προηγούμενα περιστατικά, ώθησε το κοινοβούλιο της χώρας να επικυρώσει τον Νόμο για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Τεύχος 161

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design