ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

23 Δεκεμβρίου 2022 06:58

4,9 δισ. θα αξίζει η αγορά των Space Sensors και Actuators μέχρι το 2027

Του Στάθη Ασπιώτη

Η αγορά διαστημικών αισθητήρων και μηχανισμών κίνησης προβλέπεται να αυξηθεί από 2,7 δισ. το 2022 σε 4,9 δισ. έως το 2027, με CAGR 12,7% κατά την περίοδο πρόβλεψης, σύμφωνα με νέα έκθεση της MarketsandMarkets.

Με διάφορα έθνη να επικεντρώνονται στην έρευνα, την παραγωγή και την εκτόξευση δορυφόρων, η σμίκρυνση των Space Sensors και των Actuators τα τελευταία χρόνια αύξησε τις δυνατότητες των δορυφόρων, αναδεικνύοντάς τους σε σημαντικό όργανο στον παγκόσμιο διαστημικό αγώνα που έχει επανεκκινήσει.

Η πρόοδος που παρατηρείται στους Space Sensors και των Actuators δίνει τη δυνατότητα σε δορυφόρους να πετούν σε σχηματισμούς ή σμήνη και να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για εργασίες παρατήρησης της Γης, με αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης από διαφορετικούς οργανισμούς και έθνη.

Οι Space Sensors και τους Actuators χρησιμοποιούνται σε δορυφόρους, κάψουλες/φορτία, διαπλανητικά διαστημόπλοια και ανιχνευτές, ρόβερ διαστημικών οχημάτων, οχήματα εκτόξευσης και διαστημικούς σταθμούς. Χρησιμοποιούνται επίσης για πολλές εφαρμογές, όπως το σύστημα ελέγχου προσανατολισμού και τροχιάς, το σύστημα χειρισμού εντολών και δεδομένων, η τηλεμετρία, η παρακολούθηση και οι εντολές στο θερμικό σύστημα, οι προωθητές, τα συστήματα τροφοδοσίας πρόωσης, οι κινητήρες πυραύλων, τα συστήματα mobility για επιφάνειες και πλοήγηση, τα συστήματα πρόσδεσης και αγκυροβολίας, τα ρομποτικά όπλα/συστήματα χειρισμού και διάφορες άλλες εφαρμογές από εθνικούς διαστημικούς οργανισμούς όπως η NASA, η ISRO και η ESA, μεταξύ άλλων, όπως και οι εμπορικοί και κυβερνητικοί τελικοί χρήστες.

Τεύχος 200

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design