ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

26 Οκτωβρίου 2022 06:45

30 χρόνια Oktabit στην ελληνική αγορά

Τριάντα χρόνια δυναμικής παρουσίας στην ελληνική αγορά συμπληρώνει φέτος η Oktabit, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών. Ξεκινώντας τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 1992 από την Αθήνα με αρχική δραστηριότητα τη διανομή σκληρών δίσκων, εκπροσωπεί σήμερα εξ ολοκλήρου περισσότερους από 50 κορυφαίους παγκοσμίως κατασκευαστές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Ο κύριος Δημήτρης Παπαϊωάννου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Oktabit και ένας εκ ιδρυτών της εταιρείας σημείωσε ότι «το 2022 είναι για εμάς μια χρονιά ορόσημο. Ο ένας λόγος είναι προφανώς η συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας, που αποτελεί σημαντικό επίτευγμα σε μία ιδιαίτερη αγορά, όπως αυτή των ψηφιακών τεχνολογιών, όπου οι εξελίξεις και οι ανακατατάξεις είναι αδιάκοπες. Ο άλλος λόγος είναι πως μοιάζει να βρισκόμαστε σε ιστορικό μεταίχμιο και το μέλλον μπροστά μας ανοίγεται με ποικίλες και ελκυστικές δυνατότητες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που όλα αυτά τα χρόνια ξεδιπλώσαμε με επιτυχία το αρχικό μας όραμα και ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις οδηγώντας την Oktabit στις πρώτες θέσεις της αγοράς και της επιλογής των συνεργατών μας».

Ο κύριος Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, γενικός διευθυντής της Oktabit και συνιδρυτής της εταιρείας τόνισε: «Από την ίδρυση της εταιρείας μέχρι και σήμερα επιδιώκουμε να προσφέρουμε στους συνεργάτες και στους πελάτες μας αξιοπιστία και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Θέλουμε να είμαστε ο σταθερός και διαχρονικός συνεργάτης για τον κατασκευαστή και ταυτόχρονα σημείο αναφοράς για τον καταναλωτή σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση, την τεχνική υποστήριξη, τη συνέπεια και βεβαίως την ποικιλία, την ποιότητα και τις τιμές».

Η Oktabit απασχολεί σήμερα περί τους 110 εργαζόμενους. Το 2021 η εταιρεία ξεπέρασε το όριο των 100 εκατ. ευρώ στον κύκλο εργασιών της, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 106,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 26,6% σε σχέση με το 2020, που ο τζίρος είχε φθάσει στα 84 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της Oktabit διαμορφώθηκαν το 2021 στα 7,14 εκατ. ευρώ, έναντι 5,4 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη οικονομική χρήση (+32,5%). Η εκτίμηση της διοίκησης είναι πως στο τέλος του 2022 η εταιρεία θα παρουσιάσει αντίστοιχους δείκτες ανάπτυξης.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού για επιχειρήσεις που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσω της δημιουργίας ενός νέου brand, με την εμπορική ονομασία Reccodo.

Τεύχος 159

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design