ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

18 Μαρτίου 2022 08:57

2,3 εκατ. ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει 111 μικρές επιχειρήσεις της Αθήνας για να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού τους και να μειώσουν τις δαπάνες ενέργειας και το λειτουργικό τους κόστος

Πρόκειται για την πρωτοβουλία Athens Business Green Toolkit, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, και εντάσσεται σε μία ολοκληρωμένη στρατηγική της δημοτικής αρχής να στηρίξει την τοπική οικονομία και ταυτόχρονα να δημιουργήσει τις καλύτερες προϋποθέσεις για μία βιώσιμη και ανθεκτική πόλη.

Ο Δήμος Αθηναίων θα καλύψει το 80% του συνόλου των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων που κατέθεσαν τις αιτήσεις χρηματοδότησης. Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους με σκοπό τη μείωση απώλειας ενέργειας, να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις που αφορούν στη θερμομόνωση, τα κουφώματα και τη σκίαση, να ενισχύσουν τον φωτισμό της επιχείρησής τους και εν τέλει να βελτιώσουν τις κτιριακές υποδομές τους.

Οι 111 επιχειρήσεις που θα λάβουν τη χρηματοδότηση δραστηριοποιούνται στους τομείς της εκπαίδευσης, της διαφήμισης, των εκδόσεων, της μεταποίησης, της εστίασης, του τουρισμού, κ.ά.

Η δράση με τίτλο «Athens Business Green Toolkit: Αναβάθμιση των επιχειρήσεων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με όρους πράσινης λειτουργίας για τη βελτίωση της εικόνας τους» χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 – ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τεύχος 31

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design