ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

30 Ιουνίου 2022 06:43

Ψηφιακό λαογραφικό «χωριό» στη Σάμο από την Space Hellas

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, έπειτα από διαγωνισμό που διενήργησε, ανέθεσε στη Space Hellas την υλοποίηση του έργου Ψηφιακό πολιτιστικό δίκτυο των Λαογραφικών Μουσείων της Σάμου, με αντικείμενο τη δημιουργία ενός ψηφιακού πολιτιστικού δικτύου των οκτώ Λαογραφικών Μουσείων της Σάμου, που σήμερα δεν διαθέτουν υψηλή αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα. Στόχος του έργου είναι να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη προβολή του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού με ψηφιακά μέσα, κάνοντας χρήση ψηφιακών και διαδραστικών μέσων/εφαρμογών.

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά στη δημιουργία μιας διαδικτυακής πύλης κοινής προβολής του δικτύου των μουσείων με οκτώ Micro sites, ένα για κάθε μουσείο, καθώς και την υλοποίηση μιας εφαρμογής περιήγησης για κινητές συσκευές σε επιλεγμένα μουσεία, με δυνατότητες ψηφιακής ξενάγησης με τη χρήση τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας. Με την περάτωση του έργου, οι επισκέπτες των μουσείων και το ευρύτερο κοινό, θα έχουν τη δυνατότητα μιας μοναδικής εμπειρίας επίσκεψης, καθώς θα έχουν στη διάθεσή τους ολοκληρωμένες υπηρεσίες επικοινωνίας και διάδρασης με το πολιτιστικό, λαογραφικό και ιστορικό περιεχόμενο των μουσείων. Επιπροσθέτως, ιστορικοί, λαογράφοι, ερευνητές και νέοι θα ωφεληθούν από την επαφή τους με το σπάνιο και πολύτιμο υλικό για την επιστημονική κοινότητα. Τα Λαογραφικά Μουσεία της Σάμου θα αποκτήσουν εξωστρέφεια και να δραστηριοποιηθούν ενεργά, προσφέροντας στο κοινό εύκολη πρόσβαση στο πολιτιστικό και λαογραφικό υλικό τους.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών, σύγχρονων υπηρεσιών και εφαρμογών, με στόχο τον σταδιακό ψηφιακό μετασχηματισμό των λαογραφικών μουσείων του νησιού – Λαογραφικό Μουσείο του Πνευματικού Ιδρύματος Δημητρίου, Λαογραφικό Μουσείο Κουμεΐκων «Δημήτριος Παπαϊωάννου», Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καρλοβάσου, Λαογραφικό Μουσείο Παγώνδα, Λαογραφικό Μουσείο στα Μεσόγεια, Οινοποιητικό Λαογραφικό μουσείο Αμπέλου, Λαογραφικό μουσείο Μαυρατζαίων και Λαογραφικό μουσείο Μυτιληνιών – με ψηφιακά μέσα.

Στα Μουσεία αξιοποιούνται σύγχρονες ψηφιακές και διαδραστικές τεχνολογίες, διαδραστικές εφαρμογές, επαυξημένη πραγματικότητα και ψηφιακή ξενάγηση.

Η Space Hellas, με υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία στον τομέα των ψηφιακών εφαρμογών, αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας για να υλοποιήσει άλλο ένα σημαντικό έργο στον χώρο του ψηφιακού πολιτισμού, που αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Τεύχος 99

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design