ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

13 Ιουλίου 2022 06:43

Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας e-Ε.Φ.Κ.Α.

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Επικρατείας κοινοποίησαν κοινή απόφαση που αφορά στη δημιουργία και παροχή της πλατφόρμας «Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας» μέσω gov.gr, η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την ψηφιακή διαδικασία συνταξιοδοτικών παροχών του e-Ε.Φ.Κ.Α.

Η πλατφόρμα αντλεί τα δεδομένα των αιτήσεων συνταξιοδότησης των πολιτών, όπως τηρούνται στα υφιστάμενα συστήματα του e-Ε.Φ.Κ.Α. Επιπλέον, πραγματοποιείται τακτική ανατροφοδότηση της πλατφόρμας με δεδομένα από τα στοιχεία των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβάλλονται.

Στόχος είναι η συστηματική ενημέρωση και επικοινωνία των εμπλεκόμενων μερών: πολίτες, υπάλληλοι e-Ε.Φ.Κ.Α., επιβλέπων, διαχειριστής της Εφαρμογής.

Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να δουν και να πραγματοποιήσουν συγκεκριμένες ενέργειες μόνο για τις αιτήσεις οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τον ΑΦΜ τους. Οι υπάλληλοι e-Ε.Φ.Κ.Α. θα βλέπουν και θα πραγματοποιούν ενέργειες στις αιτήσεις που διαχειρίζονται, π.χ. αλλαγή της κατάστασης τους. Ο επιβλέπων θα βλέπει και θα πραγματοποιεί ενέργειες στο σύνολο των καταχωρισμένων αιτήσεων στο σύστημα. Τέλος, ο διαχειριστής της Εφαρμογής θα πραγματοποιεί ένα σύνολο παραμετροποιήσεων σε επίπεδο εφαρμογής, όπως λ.χ. διαχείριση χρηστών και δικαιωμάτων, χωρίς όμως να έχει πρόσβαση στις καταχωρισμένες αιτήσεις.

Τεύχος 108

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design