ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

15 Νοεμβρίου 2022 06:44

Ψηφιακός μετασχηματισμός του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Οι Υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), με αντικείμενο τον ψηφιακό μετασχηματισμό και αναβάθμιση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η επιχειρησιακή αναβάθμιση και η διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας των συστημάτων και υποδομών που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων από φυσικές καταστροφές βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινής πρωτοβουλίας των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, θα ενισχυθεί το δίκτυο συνεργασιών με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, τα ΑΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας και η ουσιαστική συμβολή στη δημιουργία ενός Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων Φυσικών Καταστροφών. Στο νέο αυτό Κέντρο θα λειτουργεί μια σύγχρονη Εθνική Βάση/Πλατφόρμα Δεδομένων, η οποία θα υποστηρίζεται από επιστημονικές ομάδες. H ΕΔΥΤΕ θα συμβάλει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει.

Τεύχος 172

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design