ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 Μαΐου 2023 06:50

Ψηφιακή εφαρμογή αιμοδοσίας

Αλλάζει σελίδα η σχέση αιμοδοσίας-αιμοδότη, καθιστώντας την ενημέρωση του εθελοντή αιμοδότη για τις δραστηριότητες της αιμοδοσίας πιο εύκολη, χρηστική και διαδραστική. Η νέα ψηφιακή εφαρμογή (app), «Δίνουμε αίμα», που ανέπτυξε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, έρχεται για να δώσει την απλούστερη και πιο γρήγορη απάντηση σε ερωτήσεις όπως, «Πώς θα προγραμματίσω με ακρίβεια την επίσκεψή μου σε ένα σημείο αιμοδοσίας που να με διευκολύνει;», «Πληρώ τις βασικές προϋποθέσεις για να προσφέρω αίμα;» ή «Πόσο χρόνο χρειάζομαι για να αιμοδοτήσω;», επαναπροσδιορίζοντας την εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα για τη διαδικασία της αιμοδοσίας.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «Δίνουμε αίμα», ο χρήστης θα μπορεί:

• Nα έχει τον δικό του προσωπικό λογαριασμό.

• Να ενημερώνεται για όλες τις αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται και να συμμετέχει σε όποια τον ενδιαφέρει, διαλέγοντας το ωράριο που τον εξυπηρετεί.

• Να ενημερώνεται σχετικά με το αν πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει σε μια αιμοδοσία, απαντώντας σε μερικές σύντομες ερωτήσεις.

• Να μπορεί να τροποποιεί το προσδιορισμένο ραντεβού μέχρι 1 ημέρα πριν την αιμοδοσία.

Η πιλοτική χρήση του app, θα γίνει με την αφορμή της διήμερης εθελοντικής αιμοδοσίας που θα διοργανώσει το Ε.ΚΕ.Α., 13 και 14 Μαΐου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Σταθμού του Μετρό Συντάγματος, 10.30 π.μ. -15.30 μ.μ. σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ. Στη συνέχεια θα εμπλουτίζεται σταδιακά το περιεχόμενό της, ενσωματώνοντας ολοένα και περισσότερους φορείς και συλλόγους που διοργανώνουν δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου να αποτελέσει ένα πλήρες, χρηστικό εργαλείο για τους αιμοδότες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Τεύχος 282

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design