ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

24 Οκτωβρίου 2022 06:50

Ψηφιακή διαχείριση προστίμου για παραβιάσεις στα ΜΜΜ

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, οι πολίτες έχουν πλέον στη διάθεσή τους μια νέα υπηρεσία μέσω του gov.gr, μέσω της οποίας μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά αίτημα για μείωση ή διαγραφή του προστίμου που τους επιβλήθηκε κατά τη χρήση Μετρό, Ηλεκτρικού, Τραμ.

Αφού ο/η ενδιαφερόμενος/η συνδεθεί με τους κωδικούς Taxisnet, συμπληρώνει τον αριθμό του προστίμου και την ημερομηνία παράβασης, όπως αναγράφονται στο έντυπο βεβαίωσης της παράβασης. Στη συνέχεια, επιλέγει μέσα από μία προκαθορισμένη λίστα –ή περιγράφει αναλυτικά στο αντίστοιχο πεδίο – τους λόγους για τους οποίους υποβάλει το συγκεκριμένο αίτημα μείωσης ή διαγραφής του προστίμου. Επιπλέον, μπορεί να επισυνάψει και έγγραφα, τα οποία υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του/της. Μετά την υποβολή της αίτησης, ο πολίτης ενημερώνεται με SMS και e-mail για την έκβαση της αίτησής του. Η σχετική απόφαση αποστέλλεται και στην ψηφιακή θυρίδα my.gov.gr.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) και τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τεύχος 157

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design