ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

1 Απριλίου 2022 09:00

Ψηφιακή αναβάθμιση του Δικαστικού Συστήματος της χώρας από SPACE HELLAS – WIND

Η ένωση εταιρειών SPACE HELLAS – WIND ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμού της Κοινωνίας της Πληροφορίας την ψηφιακή αναβάθμιση του Δικαστικού Συστήματος με στόχο τον εκσυγχρονισμό της εσωτερικής οργάνωσης, λειτουργίας και επικοινωνίας των Δικαστικών Φορέων της χώρας.

Συγκεκριμένα οι SPACE HELLAS – WIND ανέλαβαν το έργο «Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων (Ηλεκτρονικό Πινάκιο)» του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με συνολική αξία σύμβασης 16.500.278,24 ευρώ. Πρόκειται για την εισαγωγή και αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων στη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης και στην αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας των Δικαστηρίων. Το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα και την ταχύτητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της Δικαιοσύνης και να συμβάλλει ενεργά στη διαλειτουργικότητα με άλλους φορείς του Δημοσίου.

Ο κος Γιάννης Αναστασάκος, Γενικός Διευθυντής Sales & Integration της Space Hellas τονίζει ότι: «H ποιοτική αναβάθμιση του έργου της Δικαιοσύνης αποτελεί άλλο ένα πολύ σημαντικό έργο ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τη WIND για να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες της τεχνολογίας στην άρτια ολοκλήρωση του έργου».

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη WIND. Συμμετέχουμε για πρώτη φόρα σε διαγωνισμό έργου ψηφιοποίησης της Κοινωνίας της Πληροφορίας σε συνεργασία με τη Space Hellas, με στόχο τη βέλτιστη λειτουργία του δικαστικού συστήματος της χώρας μας για το κοινό καλό», ανέφερε ο κος Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Διευθυντής Έργων Δημόσιου Τομέα.

Οι αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχει το έργο θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και των επαγγελματιών της χώρας, μέσα από την παροχή δύο ολοκληρωμένων ψηφιακών δράσεων. Η υλοποίηση του έργου έχει δύο δράσεις, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τον τομέα της Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, η πρώτη δράση αφορά στην υλοποίηση ενός δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά́ καταστήματα της χώρας, καλύπτοντας τις ανάγκες των Πολιτικών, Ποινικών και Διοικητικών Δικαστηρίων (Πρωτοδικεία και Εφετεία), του ανακριτικού́ έργου (Πρωτοδικεία) και των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής. Η δεύτερη δράση σκοπεύει να αναπτύξει και να θέσει σε λειτουργία ένα εκτεταμένο πληροφοριακό σύστημα, μέσω του οποίου θα γίνεται η δημοσίευση σε πραγματικό χρόνο της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των Δικαστηρίων της χώρας στο διαδίκτυο.

Τεύχος 40

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design