ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

2 Σεπτεμβρίου 2022 06:49

Ψηφιακή αναβάθμιση της Σωληνουργείας Κορίνθου από την Schneider Electric

Η Schneider Electric ολοκλήρωσε την πλήρη αναβάθμιση δύο Υποσταθμών Διανομής Ισχύος των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Σωληνουργείας Κορίνθου.

Το αναβαθμισμένο σύστημα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, περιλαμβάνει ένα πλήρες δίκτυο έξυπνων, διασυνδεδεμένων συσκευών, και παρέχει έγκαιρη και άμεσα αξιοποιήσιμη πληροφόρηση στην τεχνική ομάδα της Σωληνουργείας, μέσω ισχυρών εφαρμογών λογισμικού, οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Το σύστημα ενεργειακής παρακολούθησης Power Monitoring Expert που εγκαταστάθηκε στη Σωληνουργεία Κορίνθου, αποτελείται από 133 συνολικά σημεία μέτρησης, εκ των οποίων τα 119 είναι φυσικές συσκευές, ενώ τα υπόλοιπα καλύπτονται από εικονικούς μετρητές. Στα φυσικά σημεία μέτρησης περιλαμβάνονται διάφοροι τύποι μετρητών και αναλυτών ενέργειας (σειρές ΙΟΝ9000, PM8000 και PM5000), καθώς και έξυπνων διακοπτών Masterpact MTZ & Compact NSX. Χάρη στο Power Monitoring Expert, οι υπεύθυνοι μπορούν να αντλούν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την ενεργειακή κατανάλωση της βιομηχανίας σε κάθε σημείο των εγκαταστάσεών της, επιτρέποντας έτσι στο εξειδικευμένο προσωπικό να αντιμετωπίζει άμεσα οποιαδήποτε ανωμαλία στο ηλεκτρολογικό δίκτυο. Το σύστημα παρέχει επίσης τη δυνατότητα για άμεση ενημέρωση στον υπολογιστή ή το κινητό, μέσω στοχευμένων συναγερμών, για κάθε ζήτημα του ηλεκτρολογικού δικτύου. Στο πλαίσιο της ευρύτερης ενεργειακής αναβάθμισης, οι υποσταθμοί της Σωληνουργείας Κορίνθου εξοπλίστηκαν με πίνακες Μέσης Τάσης SM6 24, πίνακες Χαμηλής Τάσης Okken, ροηφόρους αγωγούς τύπου Canalis και συστήματα UPS. Η υλοποίηση, ο προγραμματισμός και η αρχικοποίηση του λογισμικού Power Monitoring Expert, έγινε με τη συμβολή της εταιρίας Aspec, η οποία αποτελεί πιστοποιημένο συνεργάτη της SE – EcoXpert Critical Power.

Επιπλέον, εγκαταστάθηκε πιλοτικά σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) σε έναν από τους υποσταθμούς της βιομηχανίας. Χάρη στο σύστημα Augmented Operator Advisor, οι αρμόδιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες που αφορούν τους αυτόματους διακόπτες, όπως το ρεύμα διέλευσης, την τάση ή κάποιο σφάλμα, μέσω της εφαρμογής στο κινητό ή το tablet τους. Το σύστημα επιτρέπει στον χρήστη να ορίζει σημεία ενδιαφέροντος ανάλογα με τις ανάγκες του, τα οποία παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας έτσι ταχύτητα στην επίλυση προβλημάτων, αλλά και ευκολία, ψηφιοποιώντας τη διαδικασία των προληπτικών ελέγχων.

Τεύχος 121

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design