ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

28 Σεπτεμβρίου 2022 06:50

Ψηφιακές λύσεις κατά της ενεργειακής κρίσης από την ABB

Νέοι τρόποι αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας με στόχο την πράσινη αναβάθμιση των πόλεων παρουσιάζονται από την ABB.

Η ABB Switzerland, σε συνεργασία με την Ormera, ανέπτυξαν μια λύση που συνδυάζει τεχνολογία blockchain με έξυπνους καταμετρητές, οι οποίοι καταγράφουν δεδομένα για την παραγωγή και την κατανάλωση ενέργειας σε συνεργασία με εφαρμογές blockchain. Η λύση αυτή μπορεί εύκολα να τεθεί σε λειτουργία σε οποιοδήποτε κτίριο, χωρίς την ανάγκη περίπλοκου προγραμματισμού. Και στην Ελλάδα, έχει ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου προάγοντας την κατανάλωση ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά.

Ένα ακόμη παράδειγμα αξιοποίησης ψηφιακών εργαλείων της ΑΒΒ αποτελεί η προσπάθεια της Σαραγόσα να επεκτείνει την ιδέα της έξυπνης πόλης σε κτίρια, όπως το Seminario και το Κέντρο Τέχνης & Τεχνολογίας, δύο ιστορικά, αλλά άκρως μη αποδοτικά κτίρια από άποψη ενέργειας. Οι δημοτικές αρχές επέλεξαν ένα έξυπνο ενεργειακό σύστημα που θα αυτοματοποιήσει την παρακολούθηση και τη διαχείριση ενέργειας, καθιστώντας τα κτίρια συμβατά με ISO 50001 (το παγκόσμιο σύστημα αναφοράς για τη διαχείριση και την απόδοση ενέργειας). Η ABB ψηφιοποίησε τις λειτουργίες καταμέτρησης, προστασίας και ελέγχου, γρήγορα και ανέξοδα, με τη χρήση προηγμένων, έξυπνων αισθητήρων σε υπάρχουσες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, βοηθώντας την πόλη να διατηρήσει τους αρχιτεκτονικούς της θησαυρούς, εξοικονομώντας έως και 30% του λειτουργικού κόστους, με σημαντικά μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα και έως και 20% εξοικονόμηση ενέργειας.

Τεύχος 139

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design