7 Φεβρουαρίου 2023 06:43

Ψηφιακές Γωνιές στις 25 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων 

Της Αφροδίτης Μπαλίδου 

Η δράση 3η e-λικία: Ψηφιακή ενδυνάμωση και ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και στοχεύει στην εξοικείωση των ηλικιωμένων με τις εκατοντάδες ψηφιακές υπηρεσίες, τις οποίες παρέχει το Δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας. Μέσω του προγράμματος, στις 25 Λέσχες Φιλίας του Δήμου ξεκίνησαν να λειτουργούν Ψηφιακές Γωνιές, στις οποίες δημότες άνω των 60 ετών μπορούν να απευθύνονται, προκειμένου να συμμετάσχουν δωρεάν στο πρόγραμμα. 

Στις 25 Λέσχες που βρίσκονται στις επτά δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αθηναίων, έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι, στους οποίους οι εκπαιδευμένοι Ψηφιακοί Βοηθοί θα παρέχουν στα ενδιαφερόμενα μέλη πλήρη υποστήριξη για την απόκτηση των απαιτούμενων δεξιοτήτων. Σε κάθε Λέσχη, η Ψηφιακή Γωνιά θα λειτουργεί προκαθορισμένη ημέρα και ώρα της εβδομάδας. 

Με την καθοδήγηση των Ψηφιακών Βοηθών περισσότερα από 4.500 εγγεγραμμένα μέλη στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, θα έχουν τη δυνατότητα, αρχικά, να ενημερωθούν για τις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες και στη συνέχεια να λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση, με βάση τις ανάγκες τους.  

Τα μαθήματα θα γίνονται είτε με χρήση δικού τους ηλεκτρονικού εξοπλισμού (κινητό, tablet, laptop) είτε με τον εξοπλισμό του Ψηφιακού Βοηθού. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και θα διαρκέσει έξι μήνες. 

Σε σχετική δήλωσή του ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτού του προγράμματος, γιατί επιδιώκουν κάτι αναγκαίο με έναν εξαιρετικά απλό τρόπο. Για εμάς στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι ζητούμενο να εξοικειωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες με τα νέα ψηφιακά εργαλεία, γιατί αυτό θα παράγει μεγάλη διευκόλυνση στην καθημερινότητά τους. Έχουμε σχεδιάσει το πρόγραμμα με τον πλέον φιλικό τρόπο και ελπίζω να το επιβεβαιώσετε και εσείς στην πράξη. Το έχω το δείξει και εγώ σε συγγενείς μου, και σας προτρέπω να μην το φοβηθείτε. Είναι πολύ απλά τα μαθήματα και, τόσο εγώ όσο και ο Δήμαρχος, θα είμαστε δίπλα σας σε κάποια μαθήματα για να σας βοηθήσουμε σε αυτό». 

Τεύχος 222

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design